Ο Σταύρος Κοντονής εξαπολύει νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για τη διάλυση της Αριστεράς και την ανάδειξη Κασσελάκη. Το παρασκήνιο πίσω από τη ρήξη που μόλις ξεκίνησε
Ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα και δεν δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και καιρό έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την Κουμουνδούρου, εξαπολύει διαρκώς πολιτικά πυρά προς τον πρώην πρωθυπουργό, με κάθε δημόσια τοποθέτησή του να ανεβάζει τον πήχη της σύγκρουσης.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Κοντονής κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διάλυση και την κρίση στην Αριστερά, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μετατράπηκε σε κόμμα της διαπλοκής» επί των ημερών του.
Και ενώ πολλοί θεώρησαν ότι το επεισόδιο θα έκλεινε εκεί, ήρθε η νέα συνέντευξή του στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, για να ανάψει ξανά φωτιές. Αυτή τη φορά, ο Κοντονής δεν μάσησε τα λόγια του:
«Ο Αλέξης Τσίπρας προσωποποιεί την αναξιοπιστία της Αριστεράς», δήλωσε, προσθέτοντας πως ο μόνος υπεύθυνος για την εμφάνιση και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, οι δηλώσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Ο Κοντονής φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την προσωπική του εκστρατεία αποδόμησης του Τσίπρα, θεωρώντας ότι έχει καθήκον να αποκαλύψει «το πώς και γιατί διαλύθηκε η πολιτική αξιοπιστία της Αριστεράς».
Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο επεισόδιο αυτής της κόντρας δεν θα αργήσει να έρθει – και θα έχει ακόμη μεγαλύτερο θόρυβο.
