Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην κατέβει στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Το εναλλακτικό σχέδιο

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Χθες ολοκληρώθηκε η καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε και τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαλύεται με γοργούς ρυθμούς, προετοιμάζεται για εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας. Ο δρόμος, σας το γράφω υπεύθυνα, θα είναι μακρύς. Αναμένεται να μάθουμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι.

Το ερώτημα είναι το εξής: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατέβει για υποψήφιος; Και αν όχι, τι θα κάνει;

Η λογική αναφέρει ότι δεν πρέπει να κατέβει ξανά. Εξάλλου είναι αδύνατον για κάποιον να ελέγξει αυτό το σκορποχώρι, αυτό το τσίρκο της ελληνικής πολίτικής ζωής που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε να δείτε. Πάντοτε θίασος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά στην παρούσα συγκυρία της διάλυσης φαίνεται πιο έντονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατόπιν εισηγήσεων που δέχεται και από συνεργάτες του, εξετάζει ακόμη και τη δημιουργία νέου κόμματος. Ενός νέου κόμματος που θα στελεχωθεί από πρόσωπα της απολύτου εμπίστοσύνης του, από “φρέσκα πρόσωπα”, όπως χαρακτηριστικά λένε στο επιτελείο του.

Του λένε “κάνε δικό σου κόμμα και προχώρησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει”. Πιστεύουν ότι τα ποσοστά ενός κόμματος Κασσελάκη θα είναι υψηλότερα από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι σχεδόν απίθανο να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας. “Άφησέ τους να κάνουν εσωκομματικές εκλογές μόνοι τους” λένε στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ πολλά από τα στελέχη που βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε στο κόμμα Κασσελάκη.

Για να δούμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ