Ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σενάρια των δημοσκόπων


Ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται στις δημοσκοπήσεις και είναι ο βέβαιος νικητής σε όλα τα σενάρια των δημοσκόπων

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το πραξικόπημα σε βάρος του εκλεγμένου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, έχει εξοργίσει την βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αγνοί και έντιμοι δημοκράτες, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα κάγκελα μετά και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις των καρεκλοκένταυρων πραξικοπηματιών της κομματικής γραφειοκρατίας, που αγνοούν τη θέληση του λαού και θέλουν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες εκτελώντας το σχέδιο της διαπλοκής για την οριστική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι μόνο ότι λειτούργησαν με πραξικοπηματικό τρόπο έναντι της ηγεσίας του κόμματός τους. Είναι και ότι αναζητούν τρόπους να εμποδίσουν ακόμη και την κάθοδο του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές. Διεστραμμένοι “εγκέφαλοι” σκέφτηκαν ακόμη και τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναζητούν να βάλουν όρους και προϋποθέσεις ώστε να βγάλουν από τη μέση στο δρόμο για την διεκδίκηση της ηγεσίας. “Χαρτοκλέφτες” κανονικοί που είπε εύστοχα και η Θεοδώρα Τζάκρη σε τηλεοπτική της εμφάνιση.

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη στις πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και στις μυστικές και σε εκείνες που θα δημοσιοποιηθούν προσεχώς, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με τεράστια διαφορά έναντι των αντιπάλων του ή των πιθανών αντιπάλων του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης οφθαλμοφανές ότι ο πανικός έχει κυριεύσει τους πραξικοπηματίες, οι οποίοι βλέπουν το πολιτικό τους τέλος να έρχεται και εκτός αυτού έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την οργή του απλού κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που για αντιπερισπασμό ανακαλύπτουν δήθεν ιστορίες για μπούλινγκ σε βάρος τους από την πλευρά της ηγεσίας.

Για ένα θα πρέπει να είναι όλοι τους βέβαιοι: Η ιστορία έχει διδάξει ότι η τύχη των αποστατών και των πραξικοπηματιών δεν είναι καλή. Το πολιτικό τέλος των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο. Έτσι κι αλλιώς έχουν ήδη τελειώσει στη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου. Έπαιξαν και έχασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις εσωκομματικές εκλογές η συντριβή τους είναι βέβαιη και βέβαια η λαϊκή βάση του ΣΥΡΙΖΑ θα επικυρώσει την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα.

Δημοσκόποι με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή η στήλη επιβεβαιώνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι νικητής σε οποιοδήποτε σενάριο. Στις πρώτες αναλύσεις που κάνουν επιβεβαιώνουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να είναι νικητής ακόμη και από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με θηριώδη ποσοστά, ποσοστά που θα του δώσουν τη δυνατότητα, μετά την επανεκλογή του, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές, ώστε το κόμμα να βοηθήσει τον λαό και την πατρίδα και τα ποσοστά του να εισέλθουν σε τροχιά ανόδου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

Αλλά ακόμη και να μην κερδίσει από την πρώτη Κυριακή ο Στέφανος Κασσελάκης, οι δημοσκόποι θεωρούν ότι δεν θα δυσκολευτεί να νικήσει στον δεύτερο γύρο, καθώς ήδη η διαφορά από τον δεύτερο Παύλο Πολάκη είναι τεράστια. Οι δημοσκόποι θεωρούν ότι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη και είναι βέβαιοι για αυτό. Ακόμη και αν κατεβάσουν οποιαδήποτε υποψηφιότητα οι “87” δεν θα είναι ικανή να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ισχυρή πεποίθηση των φίλων, ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πίσω από το πραξικόπημα σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι βέβαιο ότι καθοδηγεί τους “87” στο πλαίσιο του σχεδίου της διαπλοκής για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ρευστοποίησή του ώστε να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

Η λογική λέει ότι στον δεύτερο γύρο κάποιοι από τους 87 θα στηρίξουν τον Παύλο Πολάκη, μόνο και μόνο για να μην επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο οι δυνάμεις τους στη βάση είναι ελάχιστες. Πολλοί από τους 87 θα αποχωρήσουν στη συνέχεια, καθώς δεν θέλουν ούτε τον Κασσελάκη, ούτε τον Πολάκη. Αλλά και όσοι στηρίξουν τον Παύλο Πολάκη, ακόμη και αν εκλεγεί, θα περιμένουν στη γωνία μελλοντικά ώστε να του στήσουν παγίδες όμοιες με εκείνες που εδώ και ένα χρόνο έστηναν στον Στέφανο Κασσελάκη με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί τελικά η κατάσταση στο άθλιο πραξικόπημα το οποίο αγνοεί τη θέληση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, αναλυτής ή δημοσκόπος που να μην πιστεύει ότι τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο νικητής, εφόσον υποβάλλει την υποψηφιότητά του, σε οποιοδήποτε σενάριο έχει να κάνει με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι έγραψα πρόσφατα:

Τι λένε οι δημοσκόποι;

Η Πυθία αποκαλύπτει
Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κομματική γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και στη βάση του κόμματος είναι τεράστιο και αγεφύρωτο.

Ξέρετε; Οι αρχηγοί των κομμάτων αποσύρονται όταν χάνουν. Αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πραξικοπηματίες που αποφάσισαν να αποκαθηλώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχώρησαν στην αισχρή αυτή κίνηση επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης ηττήθηκε. Εξάλλου δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν χρόνο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πραξικοπηματίες, πολλοί από τους οποίους εκτελούν συνειδητά το διαλυτικό για το κόμμα σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, αποκαθήλωσαν τον Στέφανο Κασσελάκη επειδή δεν τους άρεσε ή επειδή τους χάλασε τη μανέστρα ή επειδή εκτέλεσαν το σχέδιο που τους υπαγόρευσαν κέντρα της διαπλοκής.

Όμως, τους πραξικοπηματίες περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών. Όπως μου λένε κορυφαίοι δημοσκόποι στο παρασκήνιο, αν ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα κερδίσει κατατροπώνοντας τους αντιπάλους του. Αλλά θα κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. Μάλιστα η διαφορά του από τον δεύτερο, όπως μου λέει κορυφαίος δημοσκόπος είναι πάνω από 15 μονάδες. Και, μαντέψτε; Ο δεύτερος δεν προέρχεται από τους 87 και μάλιστα δεν ελέγχεται από τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...