Ο Σπίρτζης θεωρεί τιμή του να διαγραφεί από την «φράξια» Κασσελάκη

Ακριβώς τέσσερις μέρες πριν συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τη διαγραφή του, ο Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνει πως θα είναι τιμή του να διαγραφεί από μια φράξια υποστηρικτών του Κασσελάκη.

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά, σε συνέντευξή του, με σκληρά λόγια για τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Κασσελάκης, αναφέρεται στο ενδεχόμενο διάσπασης και περιγράφει με αναλυτικό τρόπο την πρότασή του για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

«Θεωρώ τιμή μου να έχω παραπεμφθεί από μια φράξια υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και να διαγραφώ, γιατί εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις και εκτιμήσεις, από όποια κομματική γραφειοκρατία. Είναι προφανές μετά τις ευρωεκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. , αλλά και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα δεν μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, παρά τις επικοινωνιακές κορόνες και τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων για το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κινείται σε τροχιά επισφράγισης της πορείας ενός μικρού μεταλλαγμένου κόμματος διαμαρτυρίας. Η πρότασή μου για συνεργασία και ενιαία έκφραση του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου είναι στον αντίποδα της σημερινής κατεύθυνσης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση υπαρχόντων «κομματικών πατριωτισμών» και προσωπικών στρατηγικών. Εχουμε καθήκον να πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες, όπου θα υπάρξει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει όραμα και στόχους στην ελληνική κοινωνία και θα αποτελέσει την εναλλακτική πλειοψηφική πρόταση διακυβέρνησης, είτε εντός είτε εκτός» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή» ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ