Ο σκοτεινός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που δεν κυκλοφορεί ούτε μία φωτογραφία του στο διαδίκτυο

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Όσα θα διαβάσετε από εδώ και κάτω είναι μία πολύ μικρή περίληψη, για να καταλάβουν μερικά πράγματα στο μέλλον, εκείνοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν αργότερα διάφορες αποκαλύψεις για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον σκοτεινό ρόλο κάποιων φίλων του. Δεν θα μακρηγορήσω.

Η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι κρυφή στους κύκλους των μυημένων. Μάλιστα κρατά από την νεανική και δεν ξέρω αν κρατά και από την παιδική του ηλικία. Τους ενώνει η Άρτα. Τους ενώνει η κοινή καταγωγή. Το όνομα αυτό είχε φτάσει νωρίς στα αυτιά μου (είχε γίνει βέβαια ένας μικρός ντόρος γύρω από το θέμα της βίλας του Αλέξη Τσίπρα στα Σούνιο, αλλά εκείνοι που έπρεπε δεν είχαν δώσει την κατάλληλη σημασία), αλλά αντιλήφθηκα αργότερα τον επιδραστικό ρόλο που διαδραμάτιζε το πρόσωπο αυτό, ο Κ.Τ., στις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Τι είναι ο Κ.Τ.; Θεωρητικά, τίποτα σπουδαίο. Ακόμη και σε κύκλους των… αστικών σαλονιών, του Κολωνακίου και των Βορείων Προαστίων που μερικές φορές με καλούν, όταν, από το 2021, ρωτούσα “Τον γνωρίζετε αυτόν;”, μου απαντούσαν “Ποιος είναι αυτός;”. Όταν το καλοκαίρι του 2022 ρωτούσα, στον απόηχο της σκοτεινής υπόθεση των υποκλοπών, “τον γνωρίζετε αυτόν;”, μου απαντούσαν “Ποιος είναι αυτός;”. Εγώ ήξερα ποιος ήταν ο Κ.Τ., και τι έκανε. Πολλοί άλλοι, όμως, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν νωρίτερα, άργησαν να μάθουν. Στην Ελλάδα τίποτα δεν μένει κρυφό, ακόμη και αν ο Κ.Τ. μεριμνά ώστε να μην κυκλοφορεί στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ. Γνώριζα, πως είχε φτάσει στο σημείο να επηρεάζει τον Αλέξη Τσίπρα στις αποφάσεις του και να κατευθύνει κάποιους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στον θαυμαστό κόσμο των media. Εκείνη την περίοδο, από το 2021 μέχρι το 2022, είχε ανακαλύψει μία περίεργη διαδρομή πληροφοριών από το “σύστημα Μητσοτάκη” στο “σύστημα Τσίπρα”. Μου είχε κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία ένα υποσύστημα κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διοχέτευε πληροφορίες και υλικό σε ένα υποσύστημα το οποίο συνδέεται – ακόμη και σήμερα – με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή την ιστορία προσπαθώ ακόμη να αντιληφθώ, ποιοι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι, ποιοι είναι οι players και ποιοι είναι οι επιτήδειοι.

Σε αυτή τη διαδρομή των πληροφοριών, μου προέκυπτε, ως σταθερά, ως κοινός παρονομαστής, ένα όνομα ο Κ.Τ. Μου προέκυπτε επίσης ότι διαδραμάτιζε ρόλο στη χρηματοδότηση ενός συστήματος που στήριζε βέβαια τον Αλέξη Τσίπρα, στήριξε κάπως την Έφη Αχτσιόγλου (μάλλον λόγω δεσμεύσεων έναντι πανίσχυρου επιχειρηματικού συστήματος της χώρας) και φυσικά πολεμούσε και πολεμά τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό το δημοσιογραφικό σύστημα – οι συμμετέχοντες δεν είναι υψηλών δυνατοτήτων παίχτες, αλλά είναι πιστοί και πρόθυμοι αναμεταδότες – μετακινείται από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα και εκφράζει τη “γραμμή Τσίπρα”. Αν δει κάποιος ποιοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένα mediaκά μαγαζιά και τι ρόλο έχουν διαδραματίσει στις εξελίξεις την τελευταία τριετία θα αντιληφθεί πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.

Η επιρροή του Κ.Τ. στον Αλέξη Τσίπρα είναι τεράστια. Είναι τόσο μεγάλη, ώστε λίγο πριν από τις εκλογές του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας, για νύχτες ολόκληρες, περνούσε τις ώρες του στο σπίτι του Κ.Τ. και συζητούσαν. Είναι τόσο μεγάλη, ώστε το Πάσχα του 2023, λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ είχε βρεθεί στην Κέρκυρα, όπου ο Κ.Τ. και οι φίλοι του την αγαπούν και έχουν σπίτια, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε για λίγο στην ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού, πέταξε τη στάμνα του και χωρίς να χάσει χρόνο, και επέστρεψε στο σπίτι που τον φιλοξενούσε ο Κ.Τ.. Θα μπορούσε, ας πούμε, να έχει καθίσει να συνομιλήσει περισσότερο με τον κόσμο. Εκλογές πλησίαζαν εξάλλου.

Μου λένε, ότι ο Κ.Τ. και η παρέα του ήταν εκ των βασικών υπευθύνων για τη μοναδιάστατη προεκλογική στρατηγική που είχε ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2023. Ο Κ.Τ. και η παρέα του για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι είχαν εγκλωβίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση των υποκλοπών. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά, στην ώρα τους, στο κατάλληλο timing, θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Προς το παρόν και μέχρι να αρχίσουν να δημοσιεύονται τα σχετικά ρεπορτάζ διερευνούμε το πλέγμα των σχέσεων στο… επιχειρηματικό γίγνεσθαι της ταλαίπωρης Κολομβίας των Βαλκανίων.

Πάμε λίγο στα σημερινά: Τις προάλλες βρέθηκα με έναν εξαιρετικά έμπειρο “παίκτη” του παρασκηνίου, ο οποίος κινείται με ευκολία στους διαδρόμους των πρεσβειών και γνωρίζει αρκετά πράγματα για τον σκοτεινό κόσμο των… υπηρεσιών (όχι του δημοσίου).

Πριν από δύο με τρία χρόνια, δήλωνε άγνοια για τον Κ.Τ. ή τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έγινε την δέουσα προσοχή Τώρα όμως, και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ως ενορχηστρωτής των πραξικοπηματικών ενεργειών σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη και ως εκλεκτός – πλέον – συγκεκριμένων τμημάτων της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας, ο έμπειρος “παίκτης” μου είπε σε δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε: “Παντού ακούω τον Κ.Τ.. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Ένας εργολάβος είναι. Ένας απλός εργολάβος”. Όμως, μου είπε κάτι το οποίο κράτησα και θα επανέλθω στον κατάλληλο χρόνο: “Μέχρι σήμερα, αν και τον γνώριζαν, είχε περάσει κάτω από τα radar των υπηρεσιών (όχι του δημοσίου). Αυτό, όμως, θα αλλάξει προσεχώς γιατί το παιχνίδι έχει χοντρύνει“.

Προσπάθησαν να καταλάβω τι εννοούσε…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...