Ο Σαλάτας απασφάλισε κατά Μαξίμου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο κάδρο δύο υπουργοί του Μητσοτάκη – Πότε έγιναν οι κομπίνες

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα εναντίον δύο πρώην Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Σαλάτας «φωτογράφισε» τον Γιώργο Γεωργαντά και τον Λευτέρη Αυγενάκη ως βασικούς υπεύθυνους για τις «μεγάλες κομπίνες» που, όπως υποστηρίζει, έγιναν στον Οργανισμό τα έτη 2022 και 2023.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023. Από εκεί διαλύθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ξέρουν όλοι οι αγρότες. Έπεσε το πληροφοριακό σύστημα και έγιναν κομπίνες», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα χρόνια αυτά «έγιναν μεγάλα πράγματα» που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Ο Σαλάτας δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες και στους πέντε προκατόχους του που διορίστηκαν από την κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις και έλλειψη αντίστασης. «Αν τον πιέζουν οι πολιτικοί τον πρόεδρο, να το πει. Εγώ δεν ήμουν διαχειρίσιμος», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι προηγούμενοι πρόεδροι παραδέχθηκαν αργότερα ότι δέχονταν πιέσεις, αλλά σιώπησαν.

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει ξαφνικά στην ΑΑΔΕ τη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων, τόνισε πως αυτή η κίνηση όχι μόνο απαξιώνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ενδέχεται να λειτουργήσει ως μηχανισμός συγκάλυψης.

«Μήπως λειτουργήσει η ΑΑΔΕ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν βρούμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται;», κατέληξε ο Σαλάτας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σκάνδαλο επιχειρείται να θαφτεί πίσω από γραφειοκρατικές ανακατατάξεις.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυρηνική βόμβα από κορυφαίο υπουργό του Τσίπρα: «Δεν έπρεπε να ρίξουμε τον Σαμαρά. Δεν έπρεπε να πάρουμε την εξουσία»

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Κάτω από τα ραντάρ των δημοσκόπων: Τα δύο κόμματα που ετοιμάζονται για την εκλογική έκπληξη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ενώ...