Ο Σαλάτας απασφάλισε κατά Μαξίμου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο κάδρο δύο υπουργοί του Μητσοτάκη – Πότε έγιναν οι κομπίνες

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα εναντίον δύο πρώην Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Σαλάτας «φωτογράφισε» τον Γιώργο Γεωργαντά και τον Λευτέρη Αυγενάκη ως βασικούς υπεύθυνους για τις «μεγάλες κομπίνες» που, όπως υποστηρίζει, έγιναν στον Οργανισμό τα έτη 2022 και 2023.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Οργανισμό ήταν το 2022 και το 2023. Από εκεί διαλύθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ξέρουν όλοι οι αγρότες. Έπεσε το πληροφοριακό σύστημα και έγιναν κομπίνες», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα χρόνια αυτά «έγιναν μεγάλα πράγματα» που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Ο Σαλάτας δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες και στους πέντε προκατόχους του που διορίστηκαν από την κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις και έλλειψη αντίστασης. «Αν τον πιέζουν οι πολιτικοί τον πρόεδρο, να το πει. Εγώ δεν ήμουν διαχειρίσιμος», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι προηγούμενοι πρόεδροι παραδέχθηκαν αργότερα ότι δέχονταν πιέσεις, αλλά σιώπησαν.

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει ξαφνικά στην ΑΑΔΕ τη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων, τόνισε πως αυτή η κίνηση όχι μόνο απαξιώνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ενδέχεται να λειτουργήσει ως μηχανισμός συγκάλυψης.

«Μήπως λειτουργήσει η ΑΑΔΕ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν βρούμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται;», κατέληξε ο Σαλάτας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σκάνδαλο επιχειρείται να θαφτεί πίσω από γραφειοκρατικές ανακατατάξεις.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα