Ο ρόλος του 2015 στην εκλογική αναμέτρηση του 2023 – Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να κινηθούν με την λογική των σκληρών αντιπαραθέσεων

Η κατά μέτωπο επίθεση των κυβερνητικών στελεχών εναντίων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του να αποσύρει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής –εκτός από την ρύθμιση που αφορά την Χρυσή Αυγή – είχε μόνο μια επιδίωξη.

Να απαντήσει στον αιφνιδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αντιθεσμικές ενέργειες τρομοκρατώντας παράλληλα τους πολίτες λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκό δημοκρατικού κεκτημένου.

Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί (Γεραπετρίτης, Χατζηδάκης , Κεραμέως) μιλούσαν χθες για τον αντιθεσμικό χαρακτήρα της παρέμβασης αυτής, κάνοντας λόγο για το νέο 2015.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε από το Μάτι στο θέμα, λέγοντας ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία προσθέτοντας ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μας θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα».

Το θέμα ωστόσο είναι ότι όλα αυτά τα είπε ο πρωθυπουργός ξεχνώντας ότι στις 3 Ιουνίου 2019 εν μέσω της προεκλογικής περιόδου ο ίδιος, ως καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε δηλώσει με αφορμή τα νομοσχέδια που θα έρχονταν προς ψήφιση ότι: «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς».

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει πάντως να κινηθούν με την λογική των σκληρών αντιπαραθέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς κάποιοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ανησυχούν ότι ο «ακτιβισμός» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενεργοποιήσει δυνάμεις που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν αμέτοχες τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Παράλληλα θεωρούν ότι η όλη ιστορία με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή θα περάσει τα ελληνικά σύνορα και θα φτάσει στις Βρυξέλλες όπου ήδη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση των υποκλοπών. Με δεδομένο μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου έκανε προσπάθεια να αποκαταστήσει την εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο εξωτερικό όλη η προσπάθεια τινάζεται τώρα στον αέρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;