Ο Ρούμπιο κάλεσε τον Ζελένσκι να ζητήσει «συγγνώμη»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητήσει «συγγνώμη» για τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο ουκρανός πρόεδρος θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη επειδή χάσαμε τον χρόνο μας σε μια συνάντηση που θα τελείωνε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο CNN.

Λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στο Fox News πως δεν θεωρεί ότι οφείλει να ζητήσει «συγγνώμη» από τον αμερικανό ομόλογό του. «Σέβομαι τον πρόεδρο (Τραμπ) και σέβομαι τον αμερικανικό λαό», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, υποστηρίζοντας ότι είχε μια «ανοικτή και πολύ ειλικρινή» συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Κανείς δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος περισσότερο από εμάς», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του. Υπογραμμίζοντας πως επιθυμία του είναι ο πρόεδρος Τραμπ να σταθεί περισσότερο στο πλευρό της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε πως χωρίς την αμερικανική βοήθεια, θα ήταν «δύσκολο» για τη χώρα του να αμυνθεί απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ