Ο πόλεμος του Άδωνι με τους γιατρούς φέρνει επίταξη

Σε έναν «πόλεμο» με τους ιδιώτες γιατρούς πολλών περιοχών της χώρας φαίνεται ότι προχωρά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για γιατρούς τους οποίους κάλεσε ο υπουργός υγείας να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι αρνήθηκαν αφού όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο 15th Pharma & Health Conference, μόνο 11 από τους 140 ιδιώτες γιατρούς δέχτηκαν να συμβάλουν στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε ιδιώτες γιατρούς να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία με μπλοκάκι, κάνοντας εφημερίες και παρέχοντας υπηρεσίες, σε περιοχές όπου γίνονται προκηρύξεις θέσεων αλλά βγαίνουν άγονες επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το ιατρικό προσωπικό.

Άδωνις Γεωργιάδης: Απόφαση για την επίταξη

Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών στηριζόμενος σε νόμο του προκατόχου του Θάνου Πλεύρη ο οποίος υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να απασχοληθούν στο ΕΣΥ.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

νοσοκομείο του ΕΣΥ

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα. Για τη λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις ο υπουργός σχολίασε ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο και είναι πρόβλημα του υπουργείου.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία» επισήμανε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1