Ο Πούτιν προειδοποιεί: «Καταστροφή των σχέσεων με τις ΗΠΑ αν σταλούν πύραυλοι Τόμαχοκ στην Ουκρανία»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι η αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε καταστροφή των σχέσεων Μόσχας – Ουάσινγκτον και σε νέα φάση ψυχροπολεμικής έντασης


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι η αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις.

«Αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή των σχέσεών μας ή τουλάχιστον των θετικών τάσεων που έχουν αναδυθεί σε αυτές τις σχέσεις», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα δεν θα μείνει αδρανής απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη.


Οι ΗΠΑ και η στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία

Η προειδοποίηση του Πούτιν έρχεται σε μια περίοδο όπου η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Τόμαχοκ. Μια τέτοια κίνηση θα αναβάθμιζε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, αλλά θα εμπλέκε τη Δύση ακόμη βαθύτερα στη σύγκρουση, προκαλώντας — σύμφωνα με ρωσικές πηγές — ανεπανόρθωτη ζημιά στην ασφάλεια της Ευρώπης.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφές ότι θεωρεί τις ενέργειες των ΗΠΑ ως άμεση εμπλοκή στον πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις ακυρώνουν κάθε προοπτική διαλόγου και σταθερότητας.


Νέα φάση αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας

Η δήλωση του Πούτιν σηματοδοτεί την είσοδο των αμερικανορωσικών σχέσεων σε μια νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση. Το Κρεμλίνο δείχνει αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα στρατηγικά του συμφέροντα, ενώ κατηγορεί τη Δύση ότι παίζει με τη φωτιά, προωθώντας συνεχώς την αντιπαράθεση στα όρια μιας ανοιχτής σύγκρουσης.

Αναλυτές στη Μόσχα σημειώνουν ότι η ρητορική Πούτιν αντικατοπτρίζει την ανησυχία για την απώλεια κάθε δίαυλου επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον, την ώρα που η παγκόσμια ισορροπία ισχύος μεταβάλλεται ταχύτατα υπέρ των δυνάμεων του πολυπολικού κόσμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...