Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να αναλάβουν την εξουσία – Οι Ναζί στην Ουκρανία ενεργούν ως τρομοκράτες

Στους Ουκρανούς στρατιώτες απευθύνθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας να παραδώσουν τα όπλα και να σταματήσουν «να επιτρέπουν στα ναζιστικά τάγματα να χρησιμοποιούν τα παιδιά του ως ασπίδες».

Μιλώντας μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα» και τους «τοξικομανείς» όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα να μιλήσουμε μαζί σας, να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με τα ναζιστικά τάγματα της κυβέρνησης του Κιέβου», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να στείλει στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντιπροσωπεία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

«Σε απάντηση της πρότασης (του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μινσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας , του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ρώσο πρόεδρο τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου