Ο Νίκος Παππάς αποκαλύπτει τι θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση μετά τη λαίλαπα Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά, ψευδόμενοι χυδαία για το περιεχόμενο των αντεργατικών τους ρυθμίσεων και επιτιθέμενοι στον κόσμο της εργασίας και την αντιπολίτευση, ψήφισαν ένα έκτρωμα. Με 158 «ναι» τελείωσαν το 8ωρο, κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Γκιόκα

Τονίζει ακόμα ότι πίσω από την ψήφιση αυτού του νόμου κρύβεται και ένας σαφής ιδεολογικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Να σπάσει η συνείδηση κοινού συμφέροντος που οικοδομήθηκε, στην πορεία αυτής της πανδημίας, μεταξύ των μισθωτών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Όμως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αντιλαμβάνεται πως δεν θα σωθεί από τη συμπίεση του εργατικού κόστους κατά 10% με 15%. Γιατί αυτό ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης απέναντι στην καταστροφή που επέφερε το πολύμηνο lockdown και απόσυρση του σχεδίου Μητσοτάκη-Πισσαρίδη που προωθεί την εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν τελείωσε. Μαζί με τον κόσμο της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τις νέες και τους νέους, αντιστεκόμαστε παντού.

Και καταλήγει: Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα καταργήσει το εργασιακό έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, θα στηρίξει μισθωτούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1