Ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε το ιστορικό «Castello di San Giorgio»

Ο Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) έχει το δικό του κάστρο.

Ο συνιδρυτής της Microsoft αγόρασε το περίφημο «Castello di San Giorgio» στην περιοχή της Λιγουρίας στην Ιταλία έναντι περίπου 60 εκατ. δολαρίων, όπως ανέφερε πρώτη η ιταλική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Σύμφωνα με την ιστορική εφημερίδα, ο Γκέιτς αγόρασε το μοναδικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων «Four Seasons», γεγονός που ίσως σημαίνει την μετατροπή του σε πολυτελές θέρετρο. Όπως τον Ιούνιο του 2022 που αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Το «Castello di San Giorgio» το οποίο φέρεται να είναι το πιο διάσημο ακίνητο στο χωριό είναι γνωστό και ως «Κάστρο Προτοφίνο-(Portofino Castle)». Όπως αναφέρει η Daily Mail, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης του, ωστόσο αργότερα εγκαταλείφθηκε. Ένας Βρετανός διπλωμάτης το αγόρασε αρκετές δεκαετίες αργότερα και το μετέτρεψε σε πολυτελή βίλα. Διαθέτει 12 διαμερίσματα και έναν ανελκυστήρα που αφήνει τους επισκέπτες στις γραφικές παραλίες του διάσημου προορισμού.

Σημειώνεται ότι το Πορτοφίνο αποτελεί πόλο έλξης για το διεθνές jet set. Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε (Domenico Dolce) και Στέφανο Γκαμπάνα (Stefano Gabbana) διαθέτουν βίλες εκεί, ενώ οι Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio), Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos), Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue) και Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez έχουν επισκεφθεί το πολύχρωμο ψαροχώρι. Όπως αναφέρει το Robb Report το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκαν εκεί η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν (Kourtney Kardashian) και ο Τράβις Μπάρκερ (Travis Barker).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1