Ο… μπάτλερ του Καλογρίτσα είχε την ιδέα για το διαβόητο «sms της Έφης Αχτσιόγλου» – Όλα θα βγουν στη φόρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, τέτοια εποχή, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εσωκομματική προεκλογική περίοδος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, είχε ξεσπάσει εκείνη η περίεργη ιστορία με το sms της Έφης στον Αλέξη.

Για όσους δεν θυμούνται, μία εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το περιεχόμενο ενός SMS μέσω του οποίου, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα εκείνης της εποχής, η Έφη Αχτσιόγλου ζητούσε από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί. Οι πλευρές Τσίπρα και Αχτσιόγλου είχαν αρνηθεί την ύπαρξη SMS, η Αχτσιόγλου έστειλε, αν δεν κάνω λάθος, και ένα εξώδικο και από τότε σιωπή.

Σήμερα η στήλη έχει όλο το ρεπορτάζ και το χοντρό παρασκήνιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε κύκλους του οποίου είχε χρεωθεί η διοχέτευση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, δεν είχε καμία γνώση. Η… πληροφορία για εκείνο το SMS είχε διοχετευτεί από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα και στενό φίλο του Νίκου Παππά (δεν γνωρίζω αν ήταν σε γνώση του Νίκου Παππά), ο οποίος είχε αποστασιοποιηθεί από την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ το 2023 και το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλεί θόρυβο εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικούς σταθμούς ξιφουλκώντας – σε σημείο γραφικότητας – κατά του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Τώρα που ζούμε τις “τελευταίες ημέρες της Πομπηίας” τα πουλάκια κελαηδούν. Δίνουν ονόματα και διευθύνσεις, περιγράφουν συναντήσεις και αναμεταδίδουν διαλόγους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο ψιθυρίζονται διάφορες ιστορίες διαπλοκής στο παρασκήνιο, είχε πολύ στενή σχέση με τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, τον εργολάβο, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του – και με τον χειρότερο τρόπο – με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συναντήσεις που γίνονταν στην οικία του Χρήστου Καλογρίτσα το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτελούσε χρέη πορτιέρη και μπάτλερ, επί της υποδοχής των καλεσμένων δηλαδή. Μιλάμε για αληθινή κατάντια, για ξεφτίλα που δεν έχει προηγούμενο. Αυτά τα φαιδρά πρόσωπα είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας κορυφαίους υπουργούς.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας
Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Λένε ότι σε ένα τραπέζι με κρασιά και με κοψίδια, ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και στενός φίλος του Χρήστου Καλογρίτσα, συνέλαβε την ιδέα του SMS της Αχτσιόγλου προς τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια τη διοχέτευσε στην εφημερίδα με τον εκδότη της οποίας διατηρεί εξαιρετικά στενή σχέση. Αν κρίνουμε από την στάση του έναντι του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και από την τότε αποστασιοποίησή του από το διαδικαστικό πλαίσιο ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχος μάλλον δεν ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο είχε επιχειρήσει να εκθέσει.

Τα ερωτήματα για το ρόλο του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πολλαπλά διαπλεκόμενο (ΑΛΛΑ, ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ, ειδικά στην Ελλάδα) είναι πολλά και στο άμεσο μέλλον θα έχουμε όλον τον χρόνο να τα θέσουμε. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για σχέδιο που είχαν εξυφάνει συγκεκριμένοι κύκλοι εκείνη την εποχή. Αυτό το σχέδιο το συνδυάζουν με τις γέφυρες που ρίχνει το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή το “βαθύ λαρύγγι” που είχε φανταστεί την ιστορία με το SMS, τόσο στο ΠΑΣΟΚ – με το οποίο θέλει να διαπραγματευτεί την ένταξή του εκεί -, αλλά και με πρόσωπα που αναμένεται να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και τα οποία – αν συμμαχήσουν μαζί του – μόνο να χάσουν έχουν.

Μείνετε συντονισμένοι. Δεν τελειώσαμε ακόμη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ