«Ο Μπάιντεν και οι ΗΠΑ ρίχνουν καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου» (vid)

Δεν… μάσησε τα λόγια του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Ρότζερ Γουότερς, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd δεν διστάζει να εκφέρει ανοιχτά και δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και να σχολιάζει το παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, θεωρεί τον Τζο Μπάιντεν εγκληματία πολέμου, αφού «ρίχνει καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα».

Ο παγκοσμίου φήμης ροκ σταρ, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός είναι η δράση και η αντίδραση του ΝΑΤΟ που έφτασε μέχρι τα ρωσικά σύνορα, κάτι που όπως είχαν υποσχθεί παλαιότερα δεν θα συνέβαινε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μάλιστα, Ρότζερ Γουότερς ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «23 εκατομμύρια Ρώσοι πέθαναν προστατεύοντας εσένα και εμένα από τους Ναζί», με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι «θα ήταν καλύτερα οι Ρώσοι να πάρουν ένα μάθημα από αυτόν τον πόλεμο και να μην επιτεθούν στην Ουκρανία».

«Μάλλον πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πες μου, τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν, ας πούμε, οι Κινέζοι τοποθετούσαν πυρηνικά όπλα στο Μεξικό και στον Καναδά;» απάντησε ο καλλιτέχνης με τον δημοσιογράφο να του λέει πως «οι Κινέζοι είναι πολύ απασχολημένοι περικυκλώνοντας την Ταϊβάν».

Για ακόμα μια φορά τότε ο frontman ήταν… χείμαρρος κατά των ΗΠΑ αναφέροντας ότι «δεν περικυκλώνουν καθόλου την Ταϊβάν, η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας. Αυτό έχει αναγνωριστεί από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα από το 1948. Και αν δεν το ξέρεις, πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πάμε στη βιβλιοθήκη!».

«Πιστεύεις στην προπαγάνδα!» του απάντησε ο δημοσιογράφος του CNN, με τον Γουότερς να ανταπαντά: «Αυτό λες… Δεν μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ταϊβάν χωρίς να γνωρίζετε τα βασικά».

Ο δημοσιογράφος τότε του είπε ότι «αν αρχίσεις να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα, Ρότζερ, είναι η Κίνα που τα καταπατά περισσότερο στον κόσμο! Γιατί κατηγορείς πάντα τη Δύση;» και ο καλλιτέχνης τόνισε: «Ήταν οι Κινέζοι που εισέβαλαν στο Ιράκ και σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους εκεί το 2003; Περίμενε, να θυμηθώ… Είναι η Κίνα αυτή ή κάτι τέτοιο, που σκότωνε και σφαγίαζε;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα