Ο Μπάιντεν θέλει να κυβερνήσει ως τα… 86 του χρόνια

Ο Ρον Κλάιν, ο προσωπάρχης του προέδρου των ΗΠΑ, προέβλεψε χθες, Τετάρτη, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, σε δηλώσεις που έκανε καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει συχνά την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην αμερικανική προεδρία και σύμβουλοί του αναμένουν να το ανακοινώσει επισήμως τις ερχόμενες εβδομάδες.

Με τον Μπάιντεν να στέκεται δίπλα του, ο Κλάιν συγκρατούσε τα δάκρυά του σε πολύ συγκινητική αποχαιρετιστήρια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον δεκάδων μελών του προσωπικού, πολλοί από τους οποίους θεωρούν εαυτούς “Κλαϊνικούς”.

“Όπως έκανα το 1988, το 2008 και το 2020, ανυπομονώ να είμαι στο πλευρό σας όταν θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024”, δήλωσε ο Κλάιν.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ολοκληρώσει ιατρικό έλεγχο για την υγεία του στις 16 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει νωρίτερα χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο πρόεδρος φάνηκε να σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς άκουγε την ομιλία του Κλάιν.

“Το ήξερα ότι θα έρθει αυτή η μέρα, για να πω το αυτονόητο, αλλά δεν το κάνει πιο εύκολο”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Τον Κλάιν θα διαδεχθεί στη θέση του προσωπάρχη του Αμερικανού προέδρου ο Τζεφ Ζάιεντς, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της πολιτικής του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας της COVID-19.

Αν θέσει υποψηφιότητα, μια από τις προκλήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, ο οποίος είναι ήδη ο μεγαλύτερης ηλικίας πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, θα είναι να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την ικανότητά του να κυβερνήσει ως τα 86 του χρόνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...