Ο Μητσοτάκης αποφάσισε: Εκλογικός (ο τελευταίος) ανασχηματισμός και εκλογές το 2025 για να μην εξαφανιστεί πολιτικά η ΝΔ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Τα πουλάκια που στέκονται στα κλαράκια της αυλής του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν και κελαηδούν πρόθυμα και χαρούμενα, ακόμη και μετά τη συντριβή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχασε περίπου 13% μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2023.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ανησυχία και ένταση. Αναζητούν τους υπαιτίους της συντριβής Μητσοτάκη και ατενίζουν με δέος την επόμενη ημέρα.

Η επόμενη ημέρα: Λοιπόν. Διαβάζετε σε όλα τα ευθυγραμμισμένα με το καθεστώς ΜΜΕ, στις καλοταϊσμένες ντουντούκες του διεφθαρμένου συστήματος Μητσοτάκη, για τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Σας αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα ότι ο ανασχηματισμός αυτός θα είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα είναι ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Και μικρό παιδί ή ακόμη και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι όταν ξεκινήσει ο κατήφορος με ένταση και ταχύτητα δύσκολα πιάνει το φρένο. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία, τότε να είστε όλοι βέβαιοι ότι θα υποστεί συντριβή που όμοιά της δεν θα έχουμε ξαναδεί. Η ακρίβεια, το μεγάλο ξεπούλημα που ετοιμάζει ο κυβερνητικός θίασος στα εθνικά θέματα, η αλλαγή της σκυτάλης της εξουσίας στις ΗΠΑ και οι ριζικές μεταβολές στον πολιτικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην περεταίρω συρρίκνωση των ποσοστών της ΝΔ από εδώ και πέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους, όπως με ενημερώνουν τα πρόθυμα και χαρούμενα πουλάκια που κελαηδούν στον κήπο του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Διαβάστε τι αποφάσισαν:

  1. Να “τρέξουν” με μεγάλη ταχύτητα το κυβερνητικό έργο ώστε να περιορίσουν τις διαρροές των κεντρώων ψηφοφόρων.
  2. Να στρίψουν πολιτικά το τιμόνι δεξιά και εκεί ρόλο φέρεται να προορίζεται για να διαδραματίσει ο ακροδεξιός Μάκης Βορίδης. Αντικειμενικός σκοπός είναι ο περιορισμός των διαρροών στην πέραν της ΝΔ Δεξιά που συγκεντρώνει εκλογική δύναμη της τάξης του 20% και ο επαναπατρισμός Δεξιών και ακροδεξιών ψηφοφόρων.
  3. Σε συνεννόηση με οικονομικούς παράγοντες και τα Media, αλλά και με πολιτικούς παράγοντες άλλων χώρων στους οποίους ασκούν επιρροή, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να συντηρηθεί το καθεστώς του κατακερματισμού του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της Δημοκρατικής Παράταξης. Θέλουν δηλαδή στο Μαξίμου, στις επόμενες εκλογές, Ανδρουλάκης και Κασσελάκης να είναι απέναντι και να λειτουργούν σε απολύτως ανταγωνιστικό πλαίσιο, ώστε να διασφαλιστεί η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όποιο ποσοστό και αν έχει.

Με τα παραπάνω δεδομένα η πρώτη απόφαση που έχει λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να κάνει δηλαδή εκλογές το 2025. Ο ίδιος και η παρέα του εκτιμούν ότι το 2027 τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η ολοκληρωτική συντριβή θα είναι αναπόφευκτη. Επίσης μέχρι το 2025 εκτιμούν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν προλάβει να συνέλθουν ακόμη και σίγουρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διαδικασίες θα μπορέσουν να οδηγήσουν είτε στη σύμπραξη των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, είτε σε κάποια ένωση. Αντιθέτως, μέχρι το 2027 ο χρόνος είναι μεγάλος και οι ανατροπές πιθανότατα θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Τα πάντα πλέον είναι στο χέρι των προοδευτικών δυνάμεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ