Ο μεγάλος… πόνος που κρύβει η μετωπική του Μητσοτάκη στον Κασσελάκη λίγο πριν από τις ευρωεκλογές

Του Νίκου Τσαγκρή / anoixtoparathyro.gr

Και ξαφνικά, στο παραπέντε της κάλπης, με πρόσωπο πελιδνό και βλέμμα να «γράφει» στην κάμερα σαν χαμογελαστό δηλητήριο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να εξαπολύει μετωπικές επιθέσεις κατά Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ:
● “Με κατηγορούν για αλαζονεία, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε νωρίτερα πως θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και μοίραζε υπουργεία. Αυτό είναι αλαζονεία”!..
● “Με τον Κασσελάκη έχει αλλάξει μόνο το περιτύλιγμα – ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία”!…
● “Εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στο 2015. Δεν θα επιτρέψω επιστροφή στην επιτήρηση”!..

Η κάμερα, όπως ο καθρέφτης του Αντρέ Μπρετόν, είναι ένας θαυμαστός μάρτυρας που αλλάζει συνεχώς. «Δίνει τα στοιχεία με ηρεμία και δύναμη αλλά, όταν έχει πάψει να μιλάει, μπορείς να δεις πως όλα ήταν λάθος, καθώς είναι η τρέχουσα προσωποποίηση της αλήθειας». Απ’ αυτή την άποψη, η σταθερή – η παγωμένη, αν θέλετε – προσωποποίηση της αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη (μέσω και της on camera προεκλογικής ρητορικής του) είναι η… selfie ενός άκρως διεφθαρμένου αμοράλ πολιτικού, που άγεται και φέρεται από τις επικοινωνιακές παλινδρομήσεις των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του: ένα άθλιο πολιτικό ψέμα – μια διαρκής ασύμμετρη απειλή…


Είναι ένα άθλιο πολιτικό ψέμα – ένα επικοινωνιακό fake news της απελπισίας Μητσοτάκη το ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές» και ότι… «μοίραζε υπουργεία». Και είναι μια ασύμμετρη, πανικόβλητη και άκυρη επικοινωνιακή απειλή προς τους κεντρώους ψηφοφόρους που τον εγκαταλείπουν η φράση του «με τον Κασσελάκη έχει αλλάξει μόνο περιτύλιγμα – ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Κι ακόμα, εκείνο το «εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στο 2015. Δεν θα επιτρέψω επιστροφή στην επιτήρηση!..», δεν είναι παρά ένας χυδαία αντεστραμμένος, ιστορικά ανιστόρητος εκβιασμός ενός οριστικά διεφθαρμένου κι αμοράλ πολιτικού που άγεται και φέρεται από τις επικοινωνιακές παλινδρομήσεις των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του: Λες και απευθύνεται σε λαό λωτοφάγων, που έχουν ξεχάσει ότι στη χρεοκοπία μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις οποίες πρωταγωνίστησε ο πατέρας του και ο ίδιος…

Λες και απευθύνεται σε πολίτες αμνήμονες, ψηφοφόρους που υπέστησαν πλύση εγκεφάλου και ξέχασαν ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλαν τη χώρα από τη χρεοκοπία, τα μνημόνια και την επιτήρηση – που δεν γνωρίζουν ότι, αν σήμερα κάτι έχει αλλάξει (αν πράγματι «οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση, η οποία έβαλε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία» όπως ο κ. Μητσοτάκης… καμαρώνει στις ομιλίες του), αυτό οφείλεται, απολύτως, στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του (2015 – 2019). Και όχι στον ίδιο και την κυβέρνησή του, όπως κοροϊδεύει την κοινωνία, οικειοποιούμενος τα βρώμικα τεχνάσματα των «Γκέμπελς» του σκοτεινού επικοινωνιακού κράτους του Μαξίμου.


Κρύβει… πόνο αυτή η ξαφνική, η βρώμικη, η ‘γκεμπελική’ μετωπική επίθεση Μητσοτάκη κατά Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ, στο παραπέντε της κάλπης των ευρωεκλογών. Κρύβει το φόβο, το άγχος και την απελπισία του αρχηγού της ΝΔ απέναντι στον καταιγισμό μηνυμάτων εκλογικής αποτυχίας (σ. σ: «με δυναμική μετεκλογικής εσωκομματικής αμφισβήτησης και πιθανής έκπτωσης», λένε οι αναλυτές) που εκπέμπουν εις βάρος του οι τελευταίες δημοσκοπήσεις:

● Σταθερή πτωτική τάση των ποσοστών της ΝΔ κάτω από τον «S.O.S. πήχη» του 33% με αντίστοιχη ανοδική τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη πάνω από τον πήχη του 17%.

● Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (61+ %) δηλώνουν ότι η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση, ότι στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι θα πάνε στις κάλπες αποφασισμένοι να την καταψηφίσουν!..

● Ο βασικός αντίπαλος του Μητσοτάκη, αυτός που μπορεί να τον νικήσει στις εθνικές εκλογές, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς θεωρείται ότι ασκεί πιο ουσιαστική αντιπολίτευση (18,5%) από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ (12,9% και 9,1% αντίστοιχα) και εκτιμάται ότι αυξάνεται διαρκώς η δυναμική της ροής κεντροδεξιών ψηφοφόρων από τη ΝΔ -Μητσοτάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες… πόνου και πανικού, ο οριστικά διεφθαρμένος και αλαζών πρωθυπουργός αφήνεται στις γκεμπελικές επικοινωνιακές παλινδρομήσεις των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του. Και με πρόσωπο πελιδνό και βλέμμα να «γράφει» στην κάμερα σαν χαμογελαστό δηλητήριο, διαστρέφει την πραγματικότητα και την ιστορία, εξαπολύοντας μετωπικές επιθέσεις κατά Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ: «Με τον Κασσελάκη έχει αλλάξει μόνο το περιτύλιγμα – ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία»!…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...