Ο Λαβρόφ ξέσπασε σε γέλια για την πιθανή αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία από τον Μακρόν

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αντέδρασε με απρόσμενο τρόπο, γελώντας δυνατά και ειρωνικά, όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη επίσημα σχολιάσει την τοποθέτηση του Μακρόν.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μακρόν απειλεί άμεσα το Κρεμλίνο.

Σε συνέντευξή του στο The Economist, ο Μακρόν υποστήριξε: «Αν οι Ρώσοι προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις γραμμές του μετώπου και υπάρξει ουκρανικό αίτημα, θα πρέπει να σκεφτούμε την αποστολή δυνάμεων».

Πρόσθεσε ότι αποκλείοντας εκ των προτέρων τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνει αποτυχία να μάθουμε από τα τελευταία δύο χρόνια. Αρχικά, το ΝΑΤΟ είχε αποκλείσει την αποστολή τανκς και αεροσκαφών στην Ουκρανία πριν αλλάξει γνώμη.

Ο Μακρόν βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν πρέπει να αποκλείεται.

Επισήμανε επίσης την επιθυμία του να αποκαταστήσει τη «στρατηγική ασάφεια» στην ευρωπαϊκή απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιδιώκοντας μια «αναβίωση».

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν αποστασιοποιηθεί από την πρόταση του Μακρόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...