Ο Κώστας Βαξεβάνης, τα 235.000 ευρώ και οι Νονοί της Μαφίας

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Θυμάστε τον στημένο φορολογικό έλεγχο στο Documento και την επιβολή προστίμου 235.000 ευρώ που έγινε με απόκρυψη και χάλκευση στοιχείων (έκρυψαν τους τιμοκαταλόγους διαφημίσεων, είπαν ότι οι εκπτώσεις στις διαφημίσεις είναι μαύρο χρήμα κλπ);

Αυτή η μεθόδευση ήταν ένας από τους λόγους καταδίκης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά τους βουλευτές όλων των κομμάτων ήταν μια προσπάθεια ενάντια στην ελευθερία του Τύπου.

Το Documento έκανε προσφυγή κατά της στημένης απόφασης του φορολογικού ελέγχου, καταθέτοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που με δόλο είχαν αποκρύψει αυτοί που έκαναν τον έλεγχο. Η προσφυγή με βάση το νόμο γίνεται στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ).

Η ΔΕΔ ή εξετάζει την προσφυγή μέσα σε 120 μέρες ή δεν την εξετάζει και αυτό αποτελεί σιωπηρή απόρριψη.
Τα μεσάνυχτα της 28ης Μαΐου, παρήλθε η προθεσμία των 120 ημερών για να εξετάσει η ΔΕΔ την προσφυγή του Documento. Και όπως ορίζουν οι κανόνες μιας κανονικής Μαφίας, δεν την εξέτασε.

Δηλαδή για μια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος για την οποία η χώρα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μια υπόθεση που θα έπρεπε όχι μόνο να εξεταστεί η προσφυγή αλλά να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη της χώρας διεθνώς αλλά και του φορολογικού μηχανισμού, αυτός ο μηχανισμός σιώπησε ακολουθώντας την πρακτική της Μαφίας και όχι της διαφάνειας.

Δεν τόλμησαν καν να πουν ότι εξετάστηκε η προσφυγή και αποδεικνύεται ότι οι εφοριακοί είχαν δίκιο (πώς θα το έλεγαν αλήθεια χωρίς να κινδυνεύουν να πάνε φυλακή) αλλά άφησαν να εκπνεύσει η προθεσμία και να αναγκαστεί το Documento να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για να δικαιωθεί μετά από χρόνια.

Ως Κράτος Δικαίου μπορεί να καταδικαζόμαστε, αλλά ως κράτος Μαφίας, έχουμε πολλούς Νονούς και νονούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....