Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι «εκλογές θα έχουμε το 2027»

Νέο μήνυμα για τη σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και για την ανάγκη συσπείρωσης των πολιτών που στήριξαν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2023 έστειλε από το Παλαιό Φάληρο ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε συγκεντρωση πολιτών της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ζήτησε να «βάλουν τρίποντο» στην ευρω-κάλπη, τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που έδωσαν στη ΝΔ πριν από ένα χρόνο το 41%. Τόνισε, δε, ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια», προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των ευρωεκλόγών, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «από την Ευρώπη χρηματοδοτούνται οι προληπτικές εξετάσεις, καθώς και ζητήματα της Παιδείας» και υποστήριξε ότι «μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα».

Απαντώντας, δε, στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για φαινόμενα καθεστωτισμού και αλαζονείας της κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μας κατηγορούν για αλαζονεία, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε νωρίτερα πως θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και μοίραζε υπουργεία.»

«Αυτό είναι αλαζονεία», προσθέτοντας με νόημα ότι «κάποιοι να μη βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027».

Παράλληλα, συνεχίζοντας την επίθεση στην αντιπολίτευση, είπε ότι «εμείς δεν τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν το κάνουμε» και δεσμεύτηκε ότι «η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στο 2015», ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν στην κυβέρνηση «τη δύναμη να συνεχίσουμε τον μεταρρυθμιστικό μας δρόμο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...