Ο Κασσελάκης θέτει θέμα αλλαγής ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέες «αιχμές» κατά Τσίπρα

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι αρκετοί και από την πλειοψηφία και από την αντιπολίτευση θα ήθελαν να πέσουν οι τόνοι για το καλοκαίρι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επιμένει στο «παρέλαβα χάος» και ουσιαστικά εργαλειοποιεί πολιτικά τη δυσχερή οικονομική θέση του κόμματος, αφενός ως γραμμή άμυνας για τις δυσάρεστες επιλογές σε σχέση με τα κομματικά ΜΜΕ, αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα και των προσώπων του του μέσα στο κόμμα, στο πλαίσιο του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περί αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναγορεύει σε ζήτημα της βούλησης των μελών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ονόματος, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να μην έχει πρόβλημα τόσο με το «Προοδευτική Συμμαχία» αφήνει ανοιχτό όμως το περί «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» αν και πετάει το μπαλάκι στα μέλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μίλησε για Συνέδριο «επανίδρυσης».

Τα ονόματα, είπε, «έχουν μια ιστορία, είναι ένα brand στην κοινωνία, το τι συμβολίζουν».

Σημειώνεται πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές, μιλώντας τότε και πάλι στον Τάκη Χατζή και στο One Channel είχε πει ότι το όνομα δεν θα αλλάξει.

«Αιχμές» κατά Τσίπρα

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio και μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου, όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον, η Οικονομική Επιτροπή ενημέρωσε το όργανο για την οικονομική κατάσταση στο κόμμα και στα κομματικά ΜΜΕ, ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε νέες βολές κατά Τσίπρα, για τα οικονομικά.

Υπενθυμίζεται, ότι 8 μέλη της ΠΓ που ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των «διαφωνούντων» με την ηγεσία, είχαν ζητήσει να σταματήσει η υπονομευτική για το κόμμα αναφορά σε μαύρα ταμεία και να εγκρίνει η ΠΓ τη θέση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο διαφανές κόμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξε πρόεδρος για 15 χρόνια, άρα ό,τι διαχειρίζομαι και ό,τι διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας η οποία υπήρξε εκεί για 15 χρόνια».

Είπε επίσης ότι προεκλογικά του είχε αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα και πως όλοι, και στο γραφείο Προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία ήταν ενήμεροι για τα οικονομικά του κόμματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ