Υπερασπιστής του διώκτη των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι και εχθρός του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν του ανθρώπου που αναγνώρισε ότι οι ελληνικές κοινότητες Χερσώνας και Κριμαίας έχουν ιστορικά δικαιώματα στην περιοχή, αποδεικνύεται όπως γράφει το pronews.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει «θεροποιηθεί» από την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πριν από περίπου έναν χρόνο, εισήγαγε νόμο προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος και ο οποίος νόμος δεν αναγνώριζε ως «εθνική γηγενή μειονότητα» ούτε τους Ρώσους, αλλά ούτε τους Έλληνες! Ούτε τους Ούγγρους, ούτε τους Λευκορώσους.
Οι οποίοι Έλληνες βρίσκονταν στο ουκρανικό κράτος πολύ πριν ιδρυθεί το 1991.
Ο οποίος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014 παραδέχθηκε δημοσίως ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Κριμαίας και της Χερσώνας υποδεχόμενος αντιπροσωπεία Τατάρων Συγκεκριμένα το 2014, όπως σας είχε αποκαλύψει τότε το pronews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα των εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας και πιο συγκεκριμένα τους Τατάρους, τόνισε ότι «αν είναι να αναγνωριστεί το δικαίωμα του αυτόχθονος πληθυσμού σε οποιαδήποτε μειονότητα η πρώτη από αυτές θα πρέπει να είναι οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί πριν από εμάς και εσάς»!
Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης των Τατάρων της Κριμαίας ως αυτόχθονα πληθυσμό της χερσονήσου ο πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή.
Την ίδια στιγμή, σε αντιπαράθεση στους Τουρκοτατάρους που έφθασαν στην Κριμαία μόλις το 14ο αιώνα είπε ότι, «για παράδειγμα, οι Έλληνες θα μπορούσαν να ζητήσουν μία τέτοια κατάσταση πιο ήρεμα».
«Οι Έλληνες ήταν εκεί πολύ πριν από εμάς και εσάς», συμπλήρωσε τη δήλωσή του σε πολύ σοβαρό τόνο ο πρόεδρος Πούτιν.
Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων – κάτι που αποδείκνυε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.