Ο Γιαμάλ κατέρριψε το ρεκόρ του Πελέ – Ποιο άλλο ρεκόρ έσπασε στο Euro 2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ έσπασε το ρεκόρ του Πελέ, καθώς έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε ημιτελικό Euro ή Μουντιάλ.

Ο Γιαμάλ γράφει ιστορία παρέα με τον Νίκο Γουίλιαμς σε όλο το Euro 2024 και φυσικά πήρε φανέλα βασικού και στον κρίσιμο ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία. Κάπως έτσι άφησε πίσω του τον Πελέ και σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε ημιτελικά Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Βασιλιάς κρατούσε το σχετικό ρεκόρ από το Μουντιάλ του 1958, στον ημιτελικό του οποίου είχε αγωνιστεί σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών. Αντίπαλος της Βραζιλίας τότε ήταν και πάλι η Γαλλία.

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης προχώρησε και σε νέο ρεκόρ καθώς κινήθηκε έξω από την περιοχή και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μενιάν ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με την κίνηση αυτή έγινε νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ξεπερνώντας τον Ελβετό Γιόχαν Φονλάντεν.

Ο τελευταίος στις 21 Ιουνίου 2004 είχε σκοράρει εναντίον της Γαλλίας στην Κοίμπρα και σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών πήρε το ρεκόρ που είχε ο Γουέιν Ρούνεϊ για τέσσερις ημέρες. Ο παλαίμαχος άσος της Γιουνάιτεντ στις 17 Ιουνίου 2004 είχε σκοράρει εναντίον της Ελβετίας σε ηλικία 18 ετών και 237 ημερών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ