Ο Βαρουφάκης βάζει όρους στον Τσίπρα για συνεργασία

Προγραμματική συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, πριν από τις εκλογές, ζητάει το ΜέΡΑ25 και προειδοποιεί ότι την επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να συναινέσει σε οτιδήποτε.

Βασικός αποδέκτης του μηνύματος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλ. Τσίπρας έχει εδώ και καιρό μιλήσει για την ανάγκη να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση μετά τις εκλογές. Τη σχετική συζήτηση αναθέρμανε τις προηγούμενες ημέρες ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος εμφανίσθηκε ανοιχτός σε μια κυβερνητική συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη. «Το ΜέΡΑ25 θέλει προγραμματικό και πολιτικό διάλογο, όχι όμως ένα μοίρασμα θέσεων και ένα αλισβερίσι μετά τις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Κριθαρίδης και πρόσθεσε: «Μετά τις εκλογές δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε οτιδήποτε, αν δεν έχει υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία πριν από τις εκλογές».

Το ΜέΡΑ25, εδώ και έναν μήνα, έχει καταθέσει πρόταση 7 + 1 σημείων, πάνω στα οποία ζητάει να γίνει διάλογος, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με σαφήνεια πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. «Όποιος ή όποια μιλάει ή καλεί και καλεί τα κόμματα σε προοδευτική διακυβέρνηση να τοποθετηθεί εδώ και τώρα, μετά τις εκλογές θα είναι πολύ αργά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Σε ένα από τα επτά σημεία το ΜέΡΑ25 προτείνει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που κανένα από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να δεχθεί να συζητήσει, πόσω μάλλον να συμφωνήσει.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.