Ο Βαρουφάκης έδειξε πώς ξεμπροστιάζεις τους κρατικοδίαιτους επαγγελματίες της Μητσοτακικής προπαγάνδας

Η Πυθία σχολιάζει

Η πρόσφατη «συνέντευξη» του Γιάνη Βαρουφάκη σε δαπίτισσα «δημοσιογράφο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ – που φυσικά πληρώνεται από την τσέπη του ελληνικού λαού – δεν ήταν απλώς ένα ακόμη περιστατικό πολιτικής χυδαιότητας των… δημοσιογράφων που πρόσκεινται στο διεθφαρμένο σύστημα Μητσοτάκη. Ήταν μάθημα. Μάθημα για το πώς απαντάει κάποιος, χωρίς περιστροφές, στην αυθάδεια της εξουσίας του τίποτα, στην έπαρση και την αλαζονεία των μηχανισμών που διαμορφώνουν συνειδήσεις και προσβάλλουν κατάμουτρα μία ολόκληρη κοινωνία.

Ο Βαρουφάκης έκανε αυτό που δεν τόλμησε ποτέ να κάνουν οι υπόλοιποι και κυρίως οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα προηγούμενα χρόνια. Αντί να σκύβει το κεφάλι μπροστά στα στους κάθε λογής εντεταλμένους προπαγανδιστές του Μαξίμου, αντί να παραμείνει σε γραμμή άμυνας, αντί να απολογηθεί, έδειξε πώς αντιστέκεται κάποιος. Γιατί, ας μην γελιόμαστε: αν όλα αυτά τα χρόνια οι υπόλοιποι είχαν την τόλμη – και όχι τον φόβο – να σταθούν απέναντι σε αυτή τη στρατευμένη προπαγάνδα όπως στάθηκε εκείνος, ίσως σήμερα να μην είχαμε φορτωθεί τον Μητσοτάκη και την διεφθαρμένη παρέα του.

Όσο για την εν λόγω «δημοσιογράφο», την αποτυχημένη υποψήφια του Τζιτζικώστα, που έκανε καριέρα σε πρωινάδικα και μεσημαριανάδικα και την… προγραμμάτισαν να αναμασά την “γαλάζια” προπαγάνδα (αμφιβάλλω αν αντιλαμβανόταν το περιεχόμενο των όσων έλεγε) ας είναι καλά τα δημόσια κονδύλια που συντηρούν τα πιο θλιβερά παρακλάδια της φοιτητικής ΔΑΠ και τα ανακυκλώνουν στο επικοινωνιακό παρακράτος. Αυτό που προσβάλλει τη δημοσιογραφία και ταΐζεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου