Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους έδωσε 200.000 ευρώ – Μεγάλη συγκίνηση στο δείπνο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει πριμ 200.000 ευρώ στις Εθνικές ομάδες πόλο για τα μετάλλιά τους στο Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης. Η στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζεται με ιστορικές πρωτοβουλίες


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, ανακοίνωσε μια σπουδαία είδηση στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών, οι οποίες κατέκτησαν το χάλκινο και το χρυσό μετάλλιο αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και μεγάλος υποστηρικτής της ΕΟΕ, προσφέρει 200.000 ευρώ ως πριμ για την τεράστια επιτυχία των δύο Εθνικών ομάδων, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό δεν έχει όρια.

Το ποσό θα μοιραστεί ισότιμα – 100.000 ευρώ στην Εθνική ομάδα ανδρών και 100.000 ευρώ στην Εθνική ομάδα γυναικών, με τα χρήματα να κατανέμονται όχι μόνο στους αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά και στους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο που συνέβαλαν σε αυτές τις ιστορικές διακρίσεις.


Συγκίνηση και μηνύματα υπερηφάνειας στο δείπνο της ΕΟΕ

Ο Ισίδωρος Κούβελος, γεμάτος συγκίνηση, απευθύνθηκε στους αθλητές: «Μας κάνατε υπερήφανους και μας δώσατε απίστευτη χαρά. Σηκώσατε την ελληνική σημαία ψηλά και σας ευχαριστούμε για τις μοναδικές στιγμές που χαρίσατε στη χώρα μας». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποδέχθηκε αμέσως την πρότασή του να δοθεί το πριμ, γιατί «το χάλκινο των ανδρών είναι σαν χρυσό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για το πριμ και τόνισε: «Μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες βραδιές στο μέλλον». Στο πλευρό του ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης και ο έφορος του πόλο Γρηγόρης Δέδες.

Την Εθνική ομάδα γυναικών εκπροσώπησαν ο προπονητής Χάρης Παυλίδης, η αρχηγός Ελευθερία Πλευρίτου και οι αθλήτριες Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Βάσω Πλευρίτου, Μαρία Πάτρα, Σοφία Τορνάρου και Νεφέλη Κρασσά. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο αρχηγός αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, Πέτρος Συναδινός, στέλνοντας μήνυμα στήριξης για τη συνέχεια.

Η γενναιόδωρη κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται σε συνέχεια της απόφασής του να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου, δείχνοντας πως η στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό ξεπερνά κάθε όριο και αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ