Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «έχωσε» χρήμα για τη νέα Ελευθεροτυπία

Με αργούς ρυθμούς μεν αλλά προχωράει, καθώς φαίνεται, η διαδικασία για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας και του enet.gr. Όπως μεταδίδει το e-tetradio.gr, μετά την σύσταση της ειδικής ανώνυμης εταιρείας για την εφημερίδα, αλλά και της off shore βασικού μετόχου της, πριν μια εβδομάδα έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην «Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη Α.Ε.» ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, που διαιρέθηκε σε ισάριθμες μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι, αρχικά η καταβολή του τιμήματος των 8,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των σημάτων της πτωχευμένης «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» από την «Alter Ego Media Α.Ε.» -για την οποία η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου- και στη συνέχεια η καταβολή 10.044.000 ευρώ από την «Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη Α.Ε.» στην «Alter Ego» για την εκ νέου μεταβίβαση των σημάτων της «Ε» σε αυτήν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα