Ο Έλον Μασκ: «Τελείωσα τη δουλειά μου, έκοψα τη σπατάλη»

Ο Έλον Μασκ, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της επιτροπής DOGE για τη μείωση της κυβερνητικής σπατάλης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο ίδιος έγραψε:
«Καθώς η προγραμματισμένη μου περίοδος ως ειδικού κυβερνητικού υπαλλήλου φθάνει στο τέλος της, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που μου έδωσε την ευκαιρία να μειώσω τις άχρηστες δαπάνες.»

Ο Λευκός Οίκος, διά της εκπροσώπου του Κάρολαϊν Λέβιτ, έσπευσε να τον ευχαριστήσει δημοσίως:
«Τον ευχαριστούμε για το έργο του και για την εισαγωγή του DOGE. Οι προσπάθειες για τη μείωση της σπατάλης, της απάτης και των καταχρήσεων θα συνεχιστούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τα πολιτικά διορισμένα στελέχη του DOGE σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Η αποχώρηση του Μασκ από τον ρόλο του συμβούλου-εφόρου κρατικής αποδοτικότητας έρχεται σε μια περίοδο όπου η διοίκηση Τραμπ επιχειρεί να αναδείξει την αποτελεσματικότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία. Πολλοί ωστόσο βλέπουν πίσω από την έξοδο αυτή πιθανές στρατηγικές κινήσεις του Μασκ ενόψει πολιτικών εξελίξεων ή επιχειρηματικών προτεραιοτήτων.

Το σίγουρο είναι πως, είτε ως καινοτόμος των επιχειρήσεων είτε ως «κυβερνητικός disruptor», ο Έλον Μασκ φεύγει όπως μπήκε: με πάταγο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ