Ούτε για τοπικό η ΑΕΚ – Για γέλια και για κλάματα η ομάδα του Αλμέιδα

Αυτά δεν γίνονται! Η απίθανη Νόα από την Αρμενία νίκησε 3-1 με ανατροπή την ΑΕΚ που ήταν αλλού για αλλού και δέχθηκε γκολ ντροπή από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Ένωση ψάχνει τώρα νίκη με τρία γκολ διαφορά στη ρεβάνς.

Με μία έκπληξη στην βασική ενδεκάδα ξεκίνησε στην Αρμενία η ΑΕΚ και αυτή ήταν στην άμυνα. Ο Αλμέιδα επέλεξε τον Κάλενς αντί του Εχσάν Χατζισαφί και Πήλιου. 

Από κει και πέρα, εν απουσία Μπρινιόλι, ο Στρακόσα παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια. Οι Ρότα, Βίντα και Μουκουντί ήταν οι άλλοι τρεις στην άμυνα. Στα χαφ ήταν ο Σιμάνσκι με το πρόσωπο των ημερών, τον Ορμπελίν Πινέδα στο πλευρό του. Δεξιά στην επίθεση ξεκινά ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και ο Λιούμπιτσιτς πίσω από τον Γκαρσία.

H πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε στην ΑΕΚ με στατική φάση. Στο 8′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Ένωση κυριαρχούσε απέναντι σε μία Νόα που περίμενε και προσπαθούσε να δημιουργήσει, να απειλήσει αν θέλετε, είτε με στατικές φάσεις είτε στο τρανζίσιον χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν σχεδόν δεδομένο πως αν η Ένωση έβρισκε καλή τελική θα άνοιγε το σκορ και έτσι έγινε στο 22′. Ο «Γκάτσι»« εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του κίπερ των γηπεδούχων και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 για την Ένωση.

Και εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το ματς, ήρθε ένα λάθος να δώσει το δικαίωμα στην Νόα να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στο ματς. Έπειτα από λάθος του Στρακόσα, άλλο ένα μετά από κείνο με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες στην Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 33′. Ο Στρακόσα κάνει λάθος πάσα κατά το build up, δίνοντας την μπάλα στον Πςνσόν, ο οποίος την πήρε και πλάσαρε εύστοχα από το όριο της μεγάλης περιοχής.

Το 1-1 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να προσπαθεί να συνέλθει και να βρει ρυθμό απέναντι σε μία Νόα που πλέον ήταν ενθουσιασμένη και με ψυχολογία στο ζενίθ!

Με την έναρξη του β’ μέρους καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κυριαρχήσει, αν και την καλή στιγμή είχε στο 56′ η Νόα με τον Πάμπλο να σουτάρει από διαγώνια θέση και τον Στρακόσα να τον νικά. Επί της ουσίας οι Αρμένιοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το 1-1 και προσπαθούσαν να βρουν την στιγμή τους απέναντι σε μία ΑΕΚ που ήταν δεδομένα νωθρή.

Και αυτή ήρθε στο 67′, όπου η Νόα με την βοήθεια του αέρα και με τον εκτός θέση Στρακόσα είδε τον τερματοφύλακά της να σκοράρει και να κάνει το 2-1 υπέρ των Αρμένιων. Η Νόα προηγούταν με τον Αλμέιδα να προχωρά σε μαζικές αλλαγές ρίχνοντας στους ματς του Λαμέλα, Περέιρα που έκαναν ντεμπούτο, τον Κοϊτά, αλλά και τον Άμραμπατ. Ήταν, όμως, εμφανές πως είχε «χαλάσει» το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» που δεν μπορούσαν να απειλήσουν την ώρα που η Νόα είχε μία-δύο επικίνδυνες καταστάσεις. 

Και τελικά οι Αρμένιοι ανταμείφθηκαν στις καθυστερήσεις με τον Γκρεγκόριο, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Στρακόσα, αρχικά είδε τον κίπερ της ΑΕΚ να τον νικά και σε δεύτερο χρόνο με την βοήθεια του σώματος του Βίντα, έφθασε στο γκολ και στο 3-1!

Πλέον, το 3-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην Αρμενία με την ΑΕΚ να καλείται ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου να σοβαρευτεί στην Νέα Φιλαδέλφεια για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στα play offs του Conference League.

ΠΗΓΗsdna.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ