Οριστικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δεύτερες κάλπες όπως είπε θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αν χρειαστεί.

«Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στην λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρησηση αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και αποτυπώνεται σε πάνω από 400 νόμους τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στους νόμους που έχουν ψηφιστεί και είπε ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πολιτεία έχει χτίσει υψηλά αναχώματα είπε και πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις ειδικά απέναντι στην ακρίβεια θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Τέμπη μιλώντας για ανεύθυνες συμπεριφορές και η ανατροπή όλων αυτών καθίστανται απαραίτητες.

Τα θέματα είναι τα εξής: α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ