Αντίθετος με τη διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, την οποία αναμένεται να προτείνει το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας που υπέστη τη φρικτή απώλεια των δίδυμων κοριτσιών και της ανιψιάς του στην τραγωδία.
Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Πλακιάς εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν είχε δείξει καμία ανησυχία για τα Τέμπη πριν από τις συγκεντρώσεις.
Αναλυτικά γράφει:
«Διαβάζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Τριαντόπουλο.
»Πριν τις συγκεντρώσεις δεν σας είχα ακούσει να λέτε τίποτα για τα ΤΕΜΠΗ. Μην σας πω ότι δεν ξέρετε καν πού πέφτουν.
»Είναι εντελώς άστοχο αυτή τη στιγμή να κάνετε κάτι τέτοιο. Στείλτε κανέναν νομικό σας να δει πού έχει φτάσει η δικογραφία από τότε που θυμόσαστε εσείς. @androulakisnick μη ρίξετε στα βράχια όλες τις προσπάθειες που κάναμε μέχρι τώρα».
Νωρίτερα, ο Νίκος Πλακιάς εξαπέλυσε πυρά για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μιλώντας στα Παραπολιτικά και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
«Είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει να μας βοηθήσει, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία», τόνισε, λέγοντας πως «πάει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».
«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μαύρα μεσάνυχτα, είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο», είπε ο κ. Πλακιάς.
«Αυτή τη στιγμή είναι εντελώς άστοχο, είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει να μας βοηθήσει, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία. Προσπαθούμε δύο χρόνια και κάνουμε όλο αυτό τον αγώνα, και ένας πολιτικός αρχηγός σε κάποιο πολιτικό κόμμα πάει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Είναι πράγματα της δικογραφίας που δεν τα γνωρίζουν.
Γιατί να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ προανακριτική και να μην περιμένει να ολοκληρωθεί η δικογραφία; Προσπαθούμε να εμπλέξουμε και άλλους, γνωρίζουν τι κάνουμε;
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση, έχει μαύρα μεσάνυχτα. Είναι εντελώς άστοχη, είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο.
Είδαν τον κόσμο να βγαίνει σε όλη την Ελλάδα και πάνε να εκμεταλλευτούν το παραμικρό. Κάνουν τραγικό λάθος, θα μας πετάξουν στα βράχια πάλι, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει συγχώρεση, και να μην τους ενοχλεί όταν λέμε τη λέξη “εκμετάλλευση”», ανέφερε.
«Ο κόσμος ήταν ένας μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Την τελευταία εβδομάδα γίνανε τόσα όσα δεν γίνανε τα προηγούμενα δύο χρόνια», τόνισε, ενώ, για τις συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το δυστύχημα των Τεμπών, ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψουμε να λάβουν πολιτικό χαρακτήρα».