Ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη η μείωση των χειρουργείων

Ομολογία για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, αποτελεί το εσωτερικό έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με το οποίο ζητεί τη μείωση έως και 80% των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το έγγραφο διαψεύδει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας για τη στήριξη και στελέχωση των δομών υγείας, εκθέτοντάς τους παράλληλα και για την άρνηση επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης γίνεται σαφέστερο και από το γεγονός ότι η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στο Open tv δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία και να αναβληθούν, γιατί θα εκτεθούμε απέναντι στον κόσμο με non covid ,παθήσεις και ασθένειες που περιμένει να χειρουργηθεί και έχει πάρει τα ραντεβού του. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνει αυτό».

Τη στιγμή που η χώρα βιώνει τη σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας και η κυβέρνηση έχοντας αφήσει ανοχύρωτο και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό κουρασμένο και στα όρια της κατάρρευσης, είναι έτοιμη να προχωρήσει για δεύτερη χρονιά στο καταστροφικό μέτρο της μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματικά covid αποκλείοντας χιλιάδες ασθενείς από την πρόσβαση στην αναγκαία ιατρική περίθαλψη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, υπεύθυνοι για την αρνητική πρωτιά στους θανάτους ανά εκ. πληθυσμού στην Ευρώπη, υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα» τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών τους εμμονών και της αίσθησης προσωρινότητας της πανδημίας».

Καταλήγοντας, το τμήμα Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση του εν λόγω εσωτερικού εγγράφου, να στηρίξει το ΕΣΥ, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Τέλος, ζητεί την κατάθεση σχεδίου έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που από την αρχή έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάσχεση της πανδημίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας