Ομοβροντία πρωτοσέλιδων επιθέσεων σε Μητσοτάκη και Αλαφούζο: «Πού είναι οι λαλίστατοι του ΣΚΑΪ;»

Η συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού –με οπαδούς του Παναθηναϊκού!– που είχε και πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αναδείχτηκε περισσότερο από τρεις εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές, στο σύνολο του Τύπου το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας. Η αρχή έγινε στην έκδοση της Κυριακής από τη Sportday με τίτλο «Εμφύλιος!» και με μια σειρά από ερωτήματα στην πρώτη της σελίδα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν αναφορές στον Γιάννη Αλαφούζο: «Ποιοι τους “έστειλαν” στο ραντεβού του θανάτου;», «Τι σχέσεις έχουν με την ΠΑΕ και τον Αλαφούζο;», «Πού είναι οι λαλίστατοι του ΣΚΑΪ να μας πουν για “εγκληματική οργάνωση” στον Παναθηναϊκό;»

Τα Νέα της Δευτέρας, με τίτλο «Σφαίρες, λεπίδες, ασυδοσία και χάος» και υπέρτιτλο «Καταλύθηκε το κράτος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας», δίνουν πολιτική διάσταση στο θέμα. «Ο Πρωθυπουργός ξέχασε να αναφερθεί στη συμπλοκή κατά το… διάγγελμά του» γράφουν. Και ακόμα: «Πώς γκρεμίστηκε το δόγμα περί “μηδενικής ανοχής στην οπαδική βία”», «Οι πυροβολισμοί, τα μαχαιρώματα, οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από τις κουρτίνες», «Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ οπαδών και τα κίνητρά τους».

Πρωτοσέλιδες επιθέσεις σε Αλαφούζο και Μητσοτάκη
Πρωτοσέλιδες επιθέσεις σε Αλαφούζο και Μητσοτάκη

Η Live Sport είχε στην έκδοση της Κυριακής μικρή αναφορά στη συμπλοκή, προτάσσοντας το αγωνιστικό κομμάτι του Σαββάτου στη Λεωφόρο με τη νίκη του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας 3-1. «Πυροβολισμοί και 3 τραυματίες έξω από τη Λεωφόρο, περισσότερες από 70 προσαγωγές», έγραφε σε «χτύπημα» της πρώτης σελίδες. Στην έκδοση της Δευτέρας το γεγονός ήταν ένα από τα δυο βασικά θέματά της με τίτλο «Εγκληματική οργάνωση» και αναφορές από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπλα, βεγγαλικά, ναρκωτικά».

Τα Νέα και η Sportaday, εκτός από την πολιτική διάσταση στο θέμα, απαντούν εμμέσως ή ευθέως, στους χαρακτηρισμούς και στις ευθύνες που είχαν αποδοθεί στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε σε ευθεία βολή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ