Οι χρυσαυγίτες και οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών θα ψηφίσουν μαζικά το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές έχει τεράστιο ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς το τι θα συμβεί στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, Δεξιάς και Ακροδεξιάς. Το πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι συντριπτικό καθώς, για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές στη στήλη, οι διαρροές του κόμματός του είναι τεράστιες.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που αυτοπροσδιορίζονται ως Δεξιοί, κατευθύνονται προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία θα καταγράψει, όπως όλα δείχνουν, διψήφιο ποσοστό σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Πέραν, όμως, των διαρροών υπάρχει ένα στοιχείο και μία συνθήκη που προκαλεί με έντονο τρόπο το ενδιαφέρον των δημοσκόπων, οι οποίο καλούνται στην παρούσα συγκυρία να λύσουν σειρά από γρίφους.

Ένας από αυτούς είναι ο εξής: Πού θα πάνε οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», τους οποίους, στις εθνικές εκλογές ψήφισαν 244.000 ψηφοφόροι; Όπως συνέβη τότε, έτσι και σήμερα πολλά θα εξαρτηθούν από τη “γραμμή” που θα δώσει μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι δημοσκόποι εντοπίζουν μεγάλη κίνηση από αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων κυρίως προς τη «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και ακολούθως προς το κόμμα του Εμφιετζόγλου «Πατριώτες».

Από τη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων δεν εντοπίζεται μεγάλη μετακίνηση προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, που αντλούν ψηφοφόρους από άλλους χώρους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ