Οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών απαντούν στον Γιάννη Πρετεντέρη (pic)

Ο Βαγγέλης Βλάχος απαντά στον Γιάννη Πρετεντέρη:

Ενδιαφέρον άρθρο του Πρετεντέρη σήμερα, που κατά τη συνήθη πρακτική του θα μιλήσει ακόμη μια φορά υποτιμητικά για τα Τέμπη.

Βέβαια λέει αλήθεια, στις τελευταίες σειρές: η Νέα Δημοκρατία απλώς ήθελε το “πάνω χέρι” στα Τέμπη. Πάμε να δούμε πως.

Αν θέλουμε λοιπόν να συνοψίσουμε με λίγα λόγια την υπόθεση έχουμε το εξής σκηνικό:

Η κυβέρνηση προσπάθησε από την πλευρά της να αποφύγει την αποσταθεροποίηση της και προσέφυγε, όπως ήταν φυσιολογικό, σε μια τριπλή συγκάλυψη.

Τα ξεμπάζωσε όλα άμεσα πετώντας κομμάτια ανθρώπων σε πολλά διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Λάρισας. Στη συνέχεια τα μπαζωσε όλα ώστε να αλλάξει άμεσα η εικόνα (γιατί μας ενδιαφέρει η επικοινωνία, θυμάστε;) με αποτέλεσμα επίσης να μην μπορέσει να γίνει η σωστή διερεύνηση για πολλά θέματα. Μετά όρισε μια δική της επιτροπή να βγάλει πόρισμα εστιάζοντας εκεί που θέλει αυτή, στο χρόνο που θέλει αυτή, χωρίς να την ενδιαφέρει τι κάνει η δικαιοσύνη ή η αρμόδια αρχή που την είχε παραλύσει. Και μετά προκήρυξε εκλογές.

Από εκείνη τη μέρα έπεσε νέο πακέτο στα ΜΜΕ και σταμάτησαν να μιλάνε για τα Τέμπη, αλλά και για όλα τα άλλα θέματα, και πήρε με τον τρόπο που πήρε την πολυπόθητη αυξημένη πλειοψηφία. Αυτό είναι το “πάνω χέρι” που λέει ο Πρετεντέρης.

Στη συνέχεια όσες ευθύνες υπουργών που δεν μπορεί να τις αναλάβει η δικαιοσύνη τις παρέλαβε στη Βουλή, όπου εκεί έβαλε την αυξημένη πλειοψηφία να τις απορρίψει άμεσα, και ξέπλυνε όλες τις πολιτικές ευθύνες σε μια εξεταστική-φιασκο. Ακόμη και όταν η δικαιοσύνη από Ελλάδα και Ευρώπη, που τόσο πολύ σέβεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πρετεντέρη, έστελνε δικογραφίες και στοιχεία, ακόμη και όταν αποκαλύπτονταν μπαζωμένα τμήματα ανθρώπων μήνες μετά πεταμένα σε χωράφια, το “πάνω χέρι” της κυβέρνησης έκανε ένα νόημα και 157 βουλευτές σταματούσαν τα πάντα. Τι θες στην εξεταστική; Κρίσιμους μάρτυρες και κομβικά στοιχεία; Όχι, κύριε μου, έχουμε το “πάνω χέρι”…

Ο Πρετεντέρης επίσης λέει ότι “η κυβέρνηση προσέφυγε στην δικαιοσύνη”. Δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά για τα Τέμπη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, όπως λέει το άρθρο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να προσφύγει, εφόσον δεν δολοφονήθηκε η κυβέρνηση στα Τέμπη. Στη δικαιοσύνη για τα Τέμπη προσφεύγουν 55 οικογένειες των οποίων οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στα Τέμπη. Η κυβέρνηση, ή μάλλον καλύτερα πρόσωπα τα οποία όρισε η κυβέρνηση σε καίριες θέσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ (και σύντομα και στο Υπουργείο) έχουν κατηγορηθεί από τη Δικαιοσύνη για ανθρωποκτονία κατα συρροή, βαριές και ελαφρές σωματικές βλάβες, και για διατάραξη της συγκοινωνίας. Και κάπου εκεί ένας πρώην υπουργός που έβαλε ορισμένες κομβικές υπογραφές παραμένει προστατευμένος να μας κουνάει το δάκτυλο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προσέφυγε στα ΜΜΕ και στα τρόλς της προκειμένου να έχει αυτοδυναμία. Ήταν το μοναδικό που την ένοιαζε. Και το πέτυχε.

Είναι αυτό το “πάνω χέρι” που λέει ο Πρετεντέρης, και η “δημοκρατία” που σωστά κάνει και τη βάζει σε εισαγωγικά.

Τι δηλαδή; Θα “καθίσουν να χάσουν” που λέει και ο Πρετεντέρης; Χαζοί είναι; Όχι βέβαια.

ΥΓ. Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ενάμιση χρόνος για τα Τέμπη. Ας αρχίσουν επιτέλους κάποιοι να σέβονται τους συγγενείς. Ποτέ δεν είναι αργά.

Δείτε την ανάρτηση του Βαγγέλη Βλάχου:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ