«Οι Ρώσοι ευτυχώς δεν ξεχνούν την ιστορία» – Ο Θανάσης Αυγερινός για τον πόλεμο και την ελληνική στάση (vid)

Υπάρχει κάποια λογική στο αφήγημα ότι οι Ρώσοι ανατινάζουν υποδομές που ελέγχουν και εξυπηρετούν πληθυσμούς που είναι σαφώς υπέρ τους; Το ακούσαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις από την έναρξη του πολέμου… Ποτέ δεν αποδείχτηκε και σε κάποιες περιπτώσεις διαψεύστηκε πανηγυρικά από μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Θανάσης Αυγερινός, δημοσιογράφος και για χρόνια ανταποκριτής στη Ρωσία δεν έχει «τσακωθεί με την λογική». Αναφέρεται όχι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημέρων αλλά και στα όσα συμβαίνουν στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο και είναι άκρως ανησυχητικά.

Επισημαίνει ότι η πορεία της πολεμικής σύγκρουσης είναι προδιαγεγραμμένη υπέρ της Ρωσίας και αυτό μπορεί να προκαλεί επικίνδυνες σκέψεις στη Δύση. Δεν κρύβει την ανησυχία του για την πρόκληση ενός σοβαρού επεισοδίου και αναφέρεται σε μια ενδεχόμενη πυρηνική τραγωδία στη Ζαπορίζια.

Στο μεταξύ ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά χιλιάδες. Οι δυτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 300.000 νεκρούς Ουκρανούς και το BBC μίλησε για 24.000 Ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς. Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους αλλά κάποιοι κερδίζουν πολλά χρήματα. Μεταξύ αυτών το «εξοπλιστικό κατεστημένο» που έχει βρει μια αγορά με ατελείωτη ζήτηση.

Ο Θανάσης Αυγερινός μιλά για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο και υποστηρίζει ότι ευτυχώς «οι Ρώσοι δεν ξεχνούν την ιστορία που έχει πολύ Ελλάδα». Το θέμα είναι να μην υποκύψουμε κι εμείς σε όσους εντός της χώρας προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τη δική μας.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...