Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη νέα εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

  • Θα αλλάξει τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων η νέα νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ;
  • Δύο τάσεις διαμορφώνονται στις τάξεις των δημοσκόπων
  • Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο
  • Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κερδίζοντας τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με έναν σαρωτικό συσχετισμό 60-40%.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ. Αν κέρδιζε ο Χάρης Δούκας, όπως έχετε ήδη διαβάζει σε μπαράζ αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR, το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου τμημάτων της διαπλοκής, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο θα δρομολογείτο η συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα ή ενός ενιαίου σχήματος της Κεντροαριστεράς, με τη συνεργασία του – υπό τον Δούκα – πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος και της γκρούπας των πραξικοπηματιών του ΣΥΡΙΖΑ, που εργάστηκαν και εργάζονται μεθοδικά για τη ρευστοποίηση και τη διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της ιστορίας, αντικειμενικός σκοπός δηλαδή των σεναρίων που απεργάστηκαν επιχειρηματικοί κύκλοι και τα κονκλάβια σε δύο τουλάχιστον τράπεζες ήταν η ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να ηγηθεί του πολιτικού εκτρώματος, όχι όμως, όπως αφελώς πιστεύουν πολλοί, για να κυβερνήσει, αλλά για να τεθεί επικεφαλής του δεύτερου πόλου συναίνεσης στην επιβολή δοτού πρωθυπουργού, αλα Λουκά Παπαδήμου.

Τελικά, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα “συστήματα” ή το σύμπλεγμα πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας έχουν ξεκινήσει άμεσα τη χαρτογράφηση του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες δεν αποκλείεται να διενεργηθούν το 2025.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πραξικόπημα και τις αθλιότητες της γραφειοκρατίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τεθεί σε τροχιά διάλυσης, άπαντες αναμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και την επανεκλογή του στο ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, και ενώ δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από το κλείσιμο των καλπών στο ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών, αναλυτές και δημοσκόποι έχουν ξεκινήσει να οργανώνουν τα ερωτηματολόγια των γκάλοπ που θα δουν το φως της δημοσιότητας στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά και να κάνουν εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο των εκτιμήσεων που γίνονται οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν δηλαδή εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μεταβληθούν σημαντικά, καθώς δεν υπήρξε μεταβολή στην κορυφή της πυραμίδας του Κινήματος και “βλέπουν” το κόμμα να κινείται γύρω στο 15%, αλλά να παραμένει δεύτερο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον Κασσελάκη, φαίνεται ότι θα καταρρεύσει σε επίπεδα… Νέας Αριστεράς.

Υπάρχουν, όμως κι εκείνοι, που συνδυαστικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι είναι μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ να διαπιστωθεί αν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες το κόμμα του Ανδρουλάκη θα καταφέρει να σκαρφαλώσει προσεγγίζοντας έναν πρώτο, μεσοπρόθεσμο και όχι βραχυπρόθεσμο, στόχο, που είναι το 20%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν – Η ανάλυση της Citigroup

Καθώς η προοπτική μιας διευρυμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή...

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...