Οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν στο Ντονέτσκ τον πρώην Ρώσο αντιπρόεδρο

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Βιτάλι Χοτσένκο βομβαρδίζοντας το ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε προάστιο της ομώνυμης πρωτεύουσας.

Και οι δύο τραυματίστηκαν αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, σκοτώθηκαν όμως και τραυματίστηκαν άνθρωποι της συνοδείας του Ρογκόζιν και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.

Ο Ν.Ρογκόζιν είχε τα γενέθλιά του και οι Ουκρανοί γνώριζαν πως θα τα γιορτάσει.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιοχής που είναι γνωστή με την ονομασία Ντονμπάς κι αποτελεί επίκεντρο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο κ. Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ιδρυτής πολιτικού κόμματος, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος την ενσωμάτωσή της στην Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν δημοψηφίσματος.

Συνεργάτης του τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβεβαίωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το γεγονός ότι ο κ. Χοτσένκο τραυματίστηκε επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ξενοδοχείο βομβαρδίστηκε με όπλο υψηλής ακρίβειας, είπαν πηγές σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ρώσος κοινοβουλευτικός, που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο, θεωρεί πως η ουκρανική πλευρά ήταν ενήμερη για την παρουσία των δύο πολιτικών.

Ο κ. Ρογκόζιν ήταν γενικός διευθυντής της Roscosmos ως τον Ιούλιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση