Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που είχε στα χέρια της η Άννα Διαμαντοπούλου πριν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθεί να απαντήσει σε όσα της καταλογίζουν με το επιχείρημα ότι δεν θεωρεί επόμενο βήμα τις συνεργασίες, θέλει ένα «αυτόνομο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ» και απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αυτούς που σε κάποιες εκλογές ή τις προηγούμενες ψήφισαν Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το κάνει τυχαία. Σύμφωνα με το fimotro.gr δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της και τις οποίες συμβουλεύθηκε πριν ανακοινώσει την απόφασή της αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρείται πιο «πρωθυπουργήσιμη» σε σύγκριση με τους συνυποψηφίους της, ενώ και η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφεται ως δημοφιλής επιλογή. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις, θεωρείται πολιτικά κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει, αν και συνεργάτες της θεωρούν ότι το προφίλ της είναι «όπλο» για τον επαναπατρισμό στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρων που στις δύο τελευταίες εθνικές εκλογές ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι η υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου θα «ανακατέψει την τράπουλα» και δεν αποκλείεται να διευρύνει τη βάση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ίσως και άλλοι συνυποψήφιοί της.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου

Για τους αναλυτές, το άνοιγμα της διαδικασίας θα φέρει δεύτερες σκέψεις σε κάποιους υποψηφίους, ενώ θα προκαλέσει νέες συμμαχίες.

Πρώτο δείγμα γραφής για την κ. Διαμαντοπούλου ήταν -μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της- η πρότασή της για συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων στις εσωκομματικές εκλογές, που έφερε μεγάλη αναστάτωση.

Κυρίως, επειδή αποτέλεσε μία έμμεση αιχμή για τη διαφάνεια των εσωκομματικών εκλογών από το 2004 και μετά, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται από τη βάση.

Στους συνυποψηφίους της προκάλεσε αμηχανία, αλλά πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής αναφέρουν ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η πρότασή της, την οποία παλαιότερα είχε κάνει και ο γενικής αποδοχής συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, θα γίνει αποδεκτή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ