Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη δήλωση του εντολοδόχου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας κατά την ορκωμοσία του

Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία, ‘Ανγκελα ‘Αγγελερ χαιρέτισε τη δήλωση του εντολοδόχου πρωθυπουργού και αρχηγού του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία του κράτους κατά την ορκωμοσία του στο Κοινοβούλιο, αλλά και στις εμφανίσεις του στο εξωτερικό.

Η ‘Ανγκελα ‘Αγγελερ, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Όντως, ήταν απογοήτευση για την ηγεσία στην Ουάσιγκτον όταν η Πρόεδρος (Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα) αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία της και, ειλικρινά, αυτό που θα κάνουν ο μελλοντικός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι κάτι που καλωσορίζουμε» σημείωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία.

Επιπλέον, ανέφερε πως το νέο κυβερνών κόμμα (VMRO-DPMNE) και η κυβέρνηση θα κριθούν μόνο από τις πράξεις, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της πολιτικής κατά την προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας). Ωστόσο δεν διευκρίνισε πως θα αποκαλέσει τη χώρα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συμπλήρωσε πως θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας του και στις επαφές του στο εξωτερικό.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και στις δηλώσεις του θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», διότι, όπως είπε, γι΄αυτόν το όνομα της χώρας και της πατρίδας του είναι «Μακεδονία».

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/06) ξεκινά στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο σλαβικό κόμμα «Ξέρω», του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ