Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ ετοιμάζονται να ρίξουν τον Νετανιάχου

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ θα συναντηθούν αύριο, Τετάρτη, για να συζητήσουν τρόπους ανατροπής της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και συνεργασίας για νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό Channel 12, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του κόμματος «Υπάρχει ένα Μέλλον» (24 έδρες από τις 120 στην Κνεσέτ) Γιάιρ Λάπιντ, ο επικεφαλής του κόμματος «Yisrael Beytenu» (6 έδρες) Αβιγκντόρ Λίμπεμαν και ο επικεφαλής στο «Κόμμα Ελπίδας» (4 έδρες) ο Γκίντεον Σαάρ, τη Δευτέρα το βράδυ ανακοίνωσαν, ότι θα συναντηθούν την Τετάρτη, για να συζητήσουν «συντονιστικές κινήσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης».

Με τη σειρά της, η εφημερίδα “Israel Hayom” ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες «θα προσπαθήσουν να προσεταιριστούν τον υπουργό του Πολεμικού Συμβουλίου Μπένι Γκαντς μαζί τους και να τον ωθήσουν να εγκαταλείψει την κυβέρνηση ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας που όρισε στον Νετανιάχου».

Ο Γκαντς ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ πως περιμένει άμεσα ένα συγκεκριμένο πλάνο για την επόμενη ημέρα στη Ράφα, αλλιώς αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που θα δρομολογήσει σοβαρές εξελίξεις στην διακυβέρνηση της χώρας, αφού η Λίκουντ δεν θα έχει την πλειοψηφία. Ο Γκαντς του έχει δώσει προθεσμία ως τις 8 Ιουνίου να απαντήσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...