Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές: Ο ανασχηματισμός, η απο-ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ, ο Παπασταύρου και οι τελευταίες business

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Αρχικά να υπενθυμίσω ότι εδώ, ΜΟΝΟ στο PERIODISTA.GR διαβάσατε τον τελευταίο καιρό ότι η Νέα Δημοκρατίας θα κατέγραφε, όπως και έγινε, ένα ποσοστό γύρω στο 29%, την ώρα που δημοσκόποι που επέλεξαν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού ενδίδοντας στις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου μοίραζαν αριστερά και δεξιά 33άρια, 34άρια και 35άρια.

Αφήστε τι έκαναν οι άλλοι, τα άλλα κόμματα δηλαδή. Η Νέα Δημοκρατία υπέστη χθες, στις ευρωεκλογές, πρωτοφανή στα χρονικά συντριβή. Δεν ξανάγινε κόμμα να χάνει μέσα σε 11 μήνες περίπου 13 ποσοστιαίες μονάδες. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και τώρα όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το αργότερο το 2027, όταν ο δρομολογημένος Στέφανος Κασσελάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός, θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

Ο χρονικός ορίζοντας της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστήσει δηλωτική την αποχώρησή του θα καθοριστεί από τις άμεσες κινήσεις του. Αναφέρω επιγραμματικά τις επόμενες κινήσεις και θα έχουμε πολύ χρόνο να αναλύσουμε ότι θα διαβάσετε παρακάτω και φυσικά να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ:

1.Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα δείξει πως θα πάει από εδώ και πέρα η Νέα Δημοκρατία. Αν στρίψει λίγο δεξιά – ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να το κάνει αυτό με όρους ριζικής ανατροπής του σημερινού status – θα μπορέσει να διασώσει κάτι. Ο χώρος δεξιά της ΝΔ αντιστοιχεί στο 20% του εκλογικού σώματος και ο Κυριάκος Βελόπουλος, που λεηλάτησε την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται με φόρα.

2.Αποπασοκοποίηση: Η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε πολύ ακριβά την επικράτηση του συστήματος Σημίτη (όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, πολλοί Δεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης είναι “αριστερός” επειδή έχει γίνει πειθήνιο όργανο του Σημίτη και έχει βάλει στην κυβέρνησή του τους ανθρώπους του). Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν θέλει να μην πάει χειρότερα στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν θέλει να μην δοκιμάσει το πικρό ποτήρι της ολοκληρωτικής κατάρρευσης, θα πρέπει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους του Σημίτη με κάποιους Δεξιούς, δεδομένου ότι οι διαρροές προς τα Δεξιά της ΝΔ είναι ανεξέλεγκτες. Λέγεται ότι ρόλο θα διαδραματίσει ο Μάκης Βορίδης, ενώ κομβικής σημασίας θα είναι η αντικατάσταση του “πασόκου” υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη από τον Σταύρο Παπασταύρου, που μετά τον εξευτελισμό του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη βίλα του, ο Μητσοτάκης τον απομάκρυνε για τα μάτια του κόσμου.

3.Οι τελευταίες business: Η τοποθέτηση του Σταύρου Παπασταύρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει και άλλη μία σημειολογία. Θα αποτελέσει την απόλυτη ένδειξη της προετοιμασίας Μητσοτάκη για οριστική αποχώρηση. Ο Σταύρος Παπασταύρου θα κλείσει τις τελευταίες “εκκρεμότητες” στη Δικαιοσύνη και θα ολοκληρώσει τις business Μητσοτάκη, Μαρέβας και ΣΙΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...