Έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το radar.gr επισημαίνουν, με αφορμή την προαναγγελία της Goldman Sachs ότι ναι μεν η Επενδυτική Βαθμίδα αποτελεί ένα προεκλογικό δώρο στην κυβέρνηση, ωστόσο οι Αμερικανοί αυτό το «δώρο» δεν θα το έκαναν ποτέ αν φοβούνταν τις κυβερνήσεις συνεργασίας!
Στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές πως η Goldman Sachs έχοντας σε γνώση της τις δημοσκοπήσεις, μετά την Τραγωδία των Τεμπών και την καταγεγραμμένη οργή της κοινωνίας, αντιλαμβάνεται πως η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα θα είναι τουλάχιστον δικομματική και πως η εποχή της αυτοδυναμίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
Επιπροσθέτως στην λογική της Goldman Sachs και τη συνολική αξιολόγηση της ως προς το πολιτικό τοπίο, παίζει πρωτεύοντα ρόλο η στροφή Τσίπρα όπως τούτη καταγράφηκε στην τελευταία συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA!
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει πλέον ένα προφίλ θεσμικό και είναι αποδεκτός τόσο από τον Αμερικανικό παράγοντα, όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος και το εγχώριο τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα!
Υπό αυτό το πρίσμα, η Goldman Sachs όπως και όλοι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού, ούτε ανησυχούν, ούτε τρομάζουν από την σοβαρή πιθανότητα κυβερνήσεων συνεργασίας, διότι γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση η οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει, το τραπεζικό σύστημα έχει εξυγιανθεί, ο Τουρισμός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα προσθέτοντας στο ΑΕΠ, ενώ επιχειρηματικοί τομείς, όπως η Ενέργεια, οι Υπιδομές, τα Πετρέλαια, οι Κατασκευές και άλλοι πολλοί, βγαίνουν ενισχυμένοι από την κρίση!
Αντιθέτως μάλιστα, οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν χωρίς την αλαζονεία της εξουσίας που απορρέει από αυτόνομες κυβερνήσεις, να προωθήσουν πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά τόσο τα μεγάλα έργα, τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις καθώς και τις αναθέσεις του Ταμείου Ανάκαμψης!
Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της Metron Analysis, όπου για πρώτη φορά η κοινωνία τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με ποσοστό υψηλότερο απ’ ότι οι αυτόνομες κυβερνήσεις!
Και τούτο το βλέπουν, το αξιολογούν και το επεξεργάζονται όλοι οι διεθνείς οίκοι πριν από την ετυμηγορία τους!
Επί της ουσίας, η Επενδυτική βαθμίδα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τη χώρα!
Είτε έρθει πριν τις εκλογές, είτε αμέσως μετά!
Και η τελευταία έκδοση ομολόγων, όπου η χώρα ζητούσε από τις αγορές 2,5 δις. και της προσφέρθηκαν 19,5 δις. και μάλιστα με επιτόκιο 3,92% έρχεται να πιστοποιήσει ότι ο δανεισμός που πραγματοποιείται την ώρα τούτη για την εθνική οικονομία, γίνεται με όρους …Επενδυτικής Βαθμίδας!