Οι δημοσιογράφοι – υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

Δεν είναι δα και λίγοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσιογράφοι που από την… πένα και τα μικρόφωνα μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια στο βήμα της Βουλής. Και αρκετοί εξ αυτών διεκδικούν εκ νέου την ψήφο στις προσεχείς, όποτε γίνουν, εκλογές.

Ξεχωρίζουν ο πρώην υπουργός Παιδείας και άλλοτε διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης στην Α’ Αθήνας, ο Νάσος Αθανασίου στην Ανατολική Αττική που έχει περάσει από πολλές εφημερίδες αλλά κανάλια ενώ ο εξίσου έμπειρος Γιώργος Βαρεμένος θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Τέσσερις νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την ΕΡΤ3. Ο Χρήστος Γιαννούλης, που εκλέχθηκε το 2019 θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την τρίτη θητεία του στο κοινοβούλιο θα επιδιώξει στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα είναι ξανά υποψήφια η Δώρα Αυγέρη και στην περιφέρεια Χαλκιδικής η Κυριακή Μάλαμα.

Την εκλογή του για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική θα επιδιώξει και ο δημοσιογράφος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος ενώ υπάρχουν και οι πρώην βουλευτές και πρώην δημοσιογράφοι που θέλουν να επιστρέψουν στη Βουλή. Παράδειγμα, ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος θα διεκδικήσει την επιστροφή του μετά από μια τετραετία απουσίας στο Νότιο Τομέα Αττικής, η Αννέτα Καββαδία στον Βόρειο Τομέα Αττικής και ο Γιώργος Κυρίτσης στην Α’ Αθήνας.

ΠΗΓΗdailymedia

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας