Οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος που διέσυραν το ζεύγος Μητσοτάκη – Μαρέβας για την αμαρτωλή βίλα της Τήνου (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Εκείνη την εποχή, τα ΜΜΕ δεν είχαν ταϊστεί ακόμη από τη λίστα Πέτσα. Και φυσικά έπαιζαν τα δικά τους “παιχνίδια”. Σήμερα τα ΜΜΕ της διαπλοκής ασχολούνται με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Βέβαια η στρατηγική αυτή, που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη ηττηθεί και θα φανεί στην κάλπη, στην ευρωκάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Ήδη φαίνεται στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις καθώς ο κόσμος βλέπει ποιοι είναι οι υποκριτές και οι διεφθαρμένοι. Μπροστά από τα μάτια των ψηφοφόρων περνούν ξανά τα αμαρτωλά Πόθεν Έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη, η περιουσία του και οι σχέσεις με το διεφθαρμένο παρασύστημα εξουσίας που διακινεί μαύρο πολιτικό χρήμα.

Πριν τη Λίστα Πέτσα το Πρώτο Θέμα είχε αποκαλύψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχουν εξ αδιαιρέτου βίλα στην Τήνο με τον Χριστοφοράκο της SIEMENS. Το Πρώτο Θέμα είχε κάνει την αποκάλυψη, όχι κάποιο κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκείνες οι αποκαλύψεις ήταν και είναι πολύ πιο σημαντικές από τα “άσφαιρα” του πανικού για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη, ο οποίος αντικειμενικά δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Εξάλλου δεν πλούτισε από την πολιτική, όπως ολόκληρες οικογένειες που επί δεκαετίες πλουτίζουν παρασιστικά σε βάρος του ελληνικού λαού.

Καλό είναι να τα θυμόμαστε όλα και κυρίως να τα θυμούνται εκείνοι που τα αποκαλύπτουν και όταν… ταϊστούν τα ξεχνούν.

Ας δούμε τώρα και ένα απόσπασμα από όσα είχε αποκαλύψει το documento πριν από χρόνια:

Το Hot Doc αποκάλυψε επίσης την απολογία που είχε δώσει ο Διονύσης Δενδρινός στις 10 Ιουνίου 2009 στον τότε 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη Mystras Holding, η οποία αγόρασε οικόπεδα που γειτνιάζουν με αυτό που αγόρασε η Μαρ. Γκραμπόφσκι στη Χαλακιά της Τήνου. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διον. Δενδρινός στην απολογία του, «η Mystras Holding φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον Χριστοφοράκο. Η πρόταση αγοράς του οικοπέδου τόσο σε μένα όσο και στον κ. Χριστοφοράκο και στους λοιπούς, όπως είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έγινε από τον Κωνσταντίνο Βαφειάδη, ο οποίος είναι κατασκευαστής στην Τήνο. […] Στο ένα από τα συμβόλαια που υπάρχουν στη δικογραφία και στο οποίο αναφέρεται η σύζυγός μου ως αγοράστρια με τη Mystras Holding σε ποσοστό 5%, αυτό έγινε για τυπικούς λόγους για να επιτευχθεί η κατάτμηση του ενιαίου αγρού του Χριστοφοράκου σε δύο των 5 στρεμμάτων».

Η αγορά του οικοπέδου της Τήνου από την Ελένη Δενδρινού και κυριότερα η δράση της Mystras Holding απασχόλησαν αργότερα και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε αναλάβει τη σε πρώτο βαθμό διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Οπως είχε αποκαλύψει το Documento με δημοσίευμά του τον Νοέμβριο του 2018, στοιχεία της δικογραφίας είχαν υπαγορεύσει τότε την κλήτευση της Ελ. Δενδρινού. Η σύζυγος του Διον. Δενδρινού ρωτήθηκε τότε από τις εισαγγελικές αρχές αν έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπεράκτια εταιρεία Mystras Holding Ltd. Κι αυτό επειδή η συγκεκριμένη offshore απασχολούσε τον εισαγγελέα, καθώς εμφανιζόταν να ήταν μια από τις εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε το «μαύρο» χρήμα της Siemens. Σύμφωνα με όσα έγραψε τότε το Documento, η Ελ. Δενδρινού απάντησε ότι δεν έχει καμία νομική ή άλλη σχέση με τη Mystras Holding Ltd και ότι το 5% του δεύτερου ακινήτου το αγόρασε για λόγους που αφορούν θέματα συντελεστή δόμησης.

Να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια αργότερα το Documento αποκάλυψε ότι το σπίτι του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς γειτνίαζε με το σπίτι του Μιχ. Χριστοφοράκου. Συμπτώσεις.

Μέσω στελεχών της Siemens
Το «Βήμα» είχε ασχοληθεί ήδη από το 2008 με την αγορά του επίμαχου οικοπέδου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος φερόταν σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ να «αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία», η οποία «λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου (σ.σ.: εκείνη την εποχή βρίσκονταν σε διάσταση) του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα».

Για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο». Με την αγορά του οικοπέδου ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε θαμώνας του νησιού, ενώ «πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα της εποχής, «ο Χριστοφοράκος αγόρασε το οικόπεδο με 810.000 ευρώ, ο Δενδρινός με 810.000 ευρώ, ενώ η κυρία Γκραμπόφσκι έδωσε μόλις 62.486 ευρώ».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...