Τρία μικρά παιδιά, τρεις αιφνίδιοι θάνατοι. Σύμπτωση, σπάνιο γενετικό πρόβλημα ή έγκλημα; Η αλήθεια για την οικογένεια Δασκαλάκη από την Πάτρα αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας ίσως ακόμα και πριν από την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής των ιατροδικαστών, που έχει αναλάβει να φωτίσει κάθε σκοτεινή πτυχή της σοκαριστικής υπόθεσης.
Οι δηλώσεις των επιστημόνων, αξιωματικών, αλλά και των δημοσιογράφων που, από την πρώτη στιγμή μελετούν τους θανάτους της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, «δείχνουν» προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.
Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι ακλόνητα, με τον Ανθρωποκτονιών να έχει καταλήξει πώς πέθαναν τα παιδιά.
«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» είπε ο δημοσιογράφος.
«Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διαλευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος ειδικών φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος, που με τη σειρά του τόνισε πως οι Αστυνομικοί έχουν καταλήξει.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ιστολογικές της Τζωρτζίνας θα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Ανοίγουν στόματα – Τι συνέβη πριν πάρει εξιτήριο η Τζωρτζίνα
Την ίδια ώρα, τα στόματα από το φιλικό και ιατρικό περιβάλλον ανοίγουν και αποκαλύπτουν πτυχές για τη σχέση της 9χρονης Τζωρτζίνας που είχε με την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη αναζητούν και αυτοί με τη σειρά τους απαντήσεις για τους θανάτους.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, όταν οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας ανακοίνωσαν στην μητέρα της 9χρονης πως το παιδί δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και μπορεί να πάρει εξιτήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να τρενάρει την παραμονή της.
Λίγες ημέρες αργότερα, κι ενώ παρέμενε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο η μητέρα ειδοποίησε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με το παιδί». Όπως αναφέρει η εφημερίδα. εκείνοι πήγαν στον θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν το κορίτσι ουσιαστικά νεκρό, καθώς μόνο ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το κορίτσι επανήλθε στη ζωή.
Με τον εγκέφαλό της πάντως να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική.
«Πρέπει να ήταν νεκρή για περίπου 5 λεπτά πριν τη βρουν οι γιατροί. Σε διαφορετική περίπτωση η ανάνηψή της δεν θα ήταν τόσο δύσκολη», δήλωσε ιατρική πηγή.
Οι αναρτήσεις του ιατροδικαστή Λέων που σοκάρουν
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter η οποία προκαλεί ανατριχίλα. Αναφέρεται σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ με τη δολοφονία παιδιών από την μητέρα τους.
Σημείωσε πως πρόκειται για ένα απόσπασμα από to βιβλίο «DiMaio’s Forensic Pathology» που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio και που του έστειλε συνάδελφός του από το εξωτερικό.
Η ανάρτηση:
«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.
Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.
Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».