Οι Αμερικανοί μετέφεραν κρυφά πειραματικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Η αμερικανική εταιρεία AM General, χωρίς καμία ανακοίνωση, παρέδωσε στην Ουκρανία τη νέα της εξέλιξη, το αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο 105 mm 2-CT Hawkeye, το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο από τον αμερικανικό στρατό, όπως σημειώνουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Ο διευθυντής προγράμματος της AM General, Μάικ Έβανς δήλωσε ότι ένα δείγμα δοκιμής των αυτοκινούμενων όπλων στάλθηκε στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 2024.

Σημειώνεται ότι το κινητό οβιδοβόλο Hawkeye είναι γνωστό για την υψηλή κινητικότητα και την ευελιξία του. Το εύρος βολής με τυπικά πυρομαχικά είναι 11,6 χιλιόμετρα και με ρουκέτες – έως 19,5 χιλιόμετρα.

Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι οκτώ φυσίγγια ανά λεπτό για τρία λεπτά και ο συνεχής ρυθμός πυρός είναι τρεις γύροι ανά λεπτό.

Το Howitzer μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των πυρομαχικών των 105 mm που διαθέτει ο Αμερικανικός Στρατός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...