Οι… άλλες δημοσκοπήσεις, η βεβαιότητα του Τσίπρα και το μεγάλο ερώτημα για το τι θα συμβεί στις εκλογές

Βρισκόμαστε, εδώ και πολύ καιρό, σε προεκλογική περίοδο- κι ας μην έχουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Είναι βέβαιο πως τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο θα κληθούμε να προσφύγουμε στις κάλπες (και, μάλιστα, όχι μόνο μία φορά…), προκειμένου να εκλεγεί η επόμενη κυβέρνηση.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων μονομάχων δίνουν τη δική τους μάχη, με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζονται για… μετωπική περιωπής.

Είναι δεδομένο πως το κυβερνών κόμμα φαντάζει ως το τεράστιο φαβορί για τη (δεύτερη συνεχόμενη) νίκη, καθώς προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αυτό, ωστόσο, όπως μεταδίδει το instanews.gr δε φαίνεται να «ταράζει», ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η ανατροπή των ποσοστών έχει ήδη συντελεστεί και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ.

«Η ανατροπή έχει ήδη γίνει, είμαστε μπροστά και η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Από τις εκλογές της απλής αναλογικής. Κι ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδικάζουν τις εξελίξεις με βάση της προεκλογικές τακτικές των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ψάχνοντας και διογκώνοντας τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Το έχω ξαναπεί. Ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις, μεσολαβούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Οι εκλογές. Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών και όχι των δημοσκοπήσεων», δήλωσε από μικροφώνου στην συγκέντρωση που έγινε στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας (6/2/2023).

Το μεγάλο ερώτημα είναι, βέβαια, ένα: έχει δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός ή όχι;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας