ΟΗΕ: 200.00 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη βόρεια Γάζα τις τελευταίες 10 ημέρες

200.00 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη βόρεια Γάζα τις τελευταίες 10 ημέρες

Οι μάχες μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς στη βόρεια Γάζα έχουν αναγκάσει χιλιάσεις Παλαιστίνιους να απομακρυνθούν από την περιοχή. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, κινούμενοι προς το νότο, 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Το Associated Press, που επικαλείται το OCHA, αναφέρει ότι μόνο ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι σε θέση να δέχεται ασθενείς. Όλα τα άλλα δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσουν και ως επί το πλείστον χρησιμεύουν ως καταφύγια για τον κόσμο που θέλει να προστατευθεί από τις μάχες.

Το Ισραήλ ζητάει από τους κατοίκους του βορρά της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια, σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τις περισσότερες μάχες.

Συνολικά, περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Τα καταφύγια του ΟΗΕ στο νότο είναι υπερπλήρη, με κατά μέσο όρο μια τουαλέτα για 160 άτομα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ